Gin is de basis van heel veel verfrissende cocktails. Kim dook mijn bartender hoek in om een paar heerlijke drankjes te maken waarmee jij zeker de zomer doorkomt. Allemaal super simpel om te maken en allemaal te lekker om het er bij eentje te laten. Gemaakt met de leukste gins!
LET THE SUMMER BEGIN!
Kim maakte deze met de nieuwste toevoeging in de Bobby’s familie: Pinang Raci Spice Blend No.1. Deze gin is geïnspireerd op de geboorteplaats van opa Bobby – de naamgever van de Schiedamse gin – en viert de smaken van opa Bobby’s geboorteplaats Naku op het Molukse ‘kruideneiland’ Ambon. Een ware smaakexplosie en een levendige mix aan kruiden kurkuma, salamblad en laos, maar ook gember, sinaasappel en kaneel. Niet te veel mee doen dus! Ik maakte een Bobby Collins.
- 50 ml Bobby’s Schiedam Dry Gin Pinang Raci Spice Blend No.1
- 30 ml vers citroensap
- 15 ml suikersiroop
- Bruisend water
- Citroenschil
- Doe de Bobby’s Gin met het citroensap en de siroop in een shaker met ijs.
- Shake voor minimaal 20 seconden.
- Vul een longdrink glas met ijs en schenk de mix hierover uit.
- Vul aan met bruisend water, roer even en maak af met de citroenschil.
Spicy Poseidon
Poseidon Gin wordt ook in Schiedam gemaakt en is een product van een echte girlboss. De gin is gemaakt op basis van Frans zeewier, maar ook met tonen van citroen en zoethout. Deze zeegod kan zeker een flinke peper in zijn reet hebben, dus mixte ik hem met de meest pittige gemberbier die ik ken: Pimento gemberbier, waar ook chilipeper inzit. Ben je van nature minder pittig neem dan een mildere variant.
- 50 ml Poseidon Gin
- 1 flesje Pimento Gemberbier
- IJs
- Whiskyglas
Vul het glas met ijs, schenk de Poseidon Gin erover en maak af met het gemberbier. Garneer met een gedroogd chilipepertje of een stuk gember.
Santa Ana - The French 75
Op de Filipijnen hebben ze, naast geweldige Don Papa Rum, nu ook Santa Ana Gin. Een die eerder naar het bloemige spectrum duikt, maar door de citrustonen toch weer mooi in balans blijft. Perfect om er een mooi aperitief mee te maken: The French 75!
- 45 ml Santa Ana Gin
- 25 ml citroensap
- 20 ml suikersiroop
- Champagne
Doe de Santa Ana Gin met het citroensap en de siroop in een shaker met ijs. Shake voor minimaal
20 seconden. Schenk voorzichtig in een champagne flute en schenk hierover de champagne.
Proost!