Jullie hebben hem vast al vaak voorbij zien komen op je tijdlijn; de Dalgona koffie. Wij konden natuurlijk niet achterblijven, dus bij deze delen wij vandaag een lekker Dalgona koffierecept, namelijk de overnight oats met chocola en amandelen!
Dalgona?
Dalgona koffie is een soort ijskoffie met een heerlijke fluffy topping. Deze is gemaakt van onder andere suiker en koffie. Je kan het een beetje vergelijken met een frappe koffie!
Wat heb je nodig?
- 2 el instantkoffie
- 2 el suiker
- 2 el heet water
- Gooi alle ingrediënten in een maatbeker en steek je staafmixer erin.
- Kluts op turbo snelheid, net zolang tot de fluffy coffee zachte pieken geeft en de mix niet meer uit de beker valt als je hem ondersteboven houdt.
Het basisrecept voor Dalgona koffie
Wat heb je nodig?
(voor 1 persoon)
- 1 portie fluffy koffie
- 1 hand ijsklontjes
- 250 ml melk
- Doe de melk en ijsklonten in een glas en schep de fluffy koffie erop.
Tip: roer even door voordat je de ijskoffie drinkt.
Dalgona overnight oats met chocola en amandelen
Wat heb je nodig?
(voor 1 persoon)
- 1 portie fluffy koffie
- 50 gram havermout
- ½ banaan
- 1 el amandelpasta
- 1 el cacao (wij gebruikten Livin’ la Vida Choca van Green Gypsy Spices)
- 100 ml amandelmelk
- Meng alle ingrediënten, behalve de fluffy koffie, en zet een nacht in de koelkast.
- Maak de volgende ochtend de fluffy en schep op de oats.
- Maak eventueel af met geschaafde amandelen en een snufje cacao. Serveer meteen en roer met de lepel er doorheen voordat je gaat proeven.
En niet vergeten: pas door elkaar roeren nadat je het gefotografeerd hebt 😉
Liefs,
#TEAMCHARLIE