Geloof mij, deze chocolade-havermoutrepen met pindakaas wil jij echt wel bij de thee of koffie. Hij is best machtig, maar af en toe lekker genieten vinden wij natuurlijk #ECHTINBALANS!
Pindabaas
Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoeveel mensen er nu net zo’n fan zijn van pindakaas als ik. Ik kan op de bank gaan zitten en een pot bij wijze van spreken helemaal uitlepelen. Zou ik overigens niet aanraden als je slank wilt blijven of een beetje wilt afvallen. Pinda’s zijn namelijk zo intens lekker omdat ze ook zo intens vet zijn.
Chocolade-havermoutrepen met pindakaas
Wat heb je nodig:
(voor 8 stuks)
- 50 gram havermout
- 100 gram gemengde noten
- 100 gram dadels
- 1,5 el honing
- 2 el pindakaas (100% puur)
- 1/2 el cacao
- 50 gram pure chocolade (ik had 85%)
- Snufje zout
- Week de dadels in warm water voor ongeveer 5 minuten en ontpit ze.
- Doe alle ingrediënten in de keukenmachine, behalve de chocolade.
- Pak een schaaltje, doe het ‘deeg’ hierin en druk goed aan. Zet 10 minuten in de vriezer.
- Ondertussen smelt je de chocolade au bain-marie.
- Haal het schaaltje uit de vriezer, verdeel de chocolade hier overheen en zet weer even in de vriezer, voor ongeveer een minuut of 10.
- Snijd daarna in 8 blokken.
Eet er af en toe eentje en niet alle 8 achter elkaar. 😉
Nog een lekker recept? Probeer dit recept voor een eiwitrijke reep dan ook eens.
Liefs,
#TEAMCHARLIE
Christa – https://www.watchrisweet.nl/