Chinees Nieuwjaar met mangosalade met pittige tempeh - Charlie's Kitchen

Charlie’s Kitchen bestaat gewoon 10 jaar!

Om dit bijzondere jubileum te vieren, bundel ik mijn meest bekeken en geliefde recepten van de afgelopen 10 jaar in mijn derde boek. Dit unieke exemplaar is alléén tijdens de jubileumperiode verkrijgbaar, dus grijp je kans!

Chinees Nieuwjaar met mangosalade met pittige tempeh

Chinees Nieuwjaar is het belangrijkste feest van het jaar in China. Tijdens dit feest komt de hele familie bijeen om gezellig met elkaar te dineren.

Wij als #teamcharlie laten dit bijzondere moment niet voorbijgaan! Je vindt dan ook een overheerlijk recept voor een mangosalade met pittige tempeh en wij geven jou meesterlijke tips om zelf de keuken in te duiken. ARE YOU IN?

Feestend het nieuwe jaar in!

Wij willen jou inspireren en motiveren ook de keuken in te duiken en feestend het Chinese Nieuwjaar in te gaan met een fantastisch recept. En nee, niet met de standaard babi pangang die jij altijd bestelt bij de Chinees om de hoek!

Wij zijn opzoek gegaan naar een authentiek merk en kwamen terecht bij de Chinese sauzen van Lee Kum Kee. Naast dat ze al 130 jaar bestaan, zijn ze ook de uitvinder van de Premium Oestersaus. Enorme kwaliteit zonder concessies, dat proef je terug in ieder gerecht!

Mangosalade met pittige tempeh

Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)

  • 1 mango
  • 1 rode ui
  • 200 gram peultjes
  • 150 gram tempeh
  • 50 gram gebrande (ongezouten) cashewnoten
  • 2 el sesamzaadjes
  • 1 el Lee Kum Kee Premium Lichte Sojasaus
  • 1/2 el Lee Kum Kee Chiu Chow Chili Olie

Voor de dressing:

  • sap van 1/2 citroen
  • 1 el Lee Kum Kee Chiu Chow Chili Olie
  1. Snijd de tempeh in dunne plakken en marineer deze in de Lee Kum Kee Premium Lichte Sojasaus en Lee Kum Kee Chiu Chow Chili Olie. Zet het daarna even weg.
  2. Was en maak de peultjes schoon en blancheer deze (even kort koken en onder koud water afgieten).
  3. Snijd de ui in dunne ringen en de mango in blokjes.
  4. Bak de tempeh knapperig in een koekenpan.
  5. Maak ondertussen de dressing van het citroensap en de Lee Kum Kee Chiu Chow Chili Olie.
  6. Pak een kom en doe hierin de mango, peultjes, ui en tempeh. Giet de dressing eroverheen.

Tip: als je niet van pittig eten houdt, kan je beter minder chili olie gebruiken!

Chinees eten doe je met elkaar!

Variëren in voeding is gezond voor ons lichaam. In de Chinese keuken is balans in gerechten essentieel. Dit is dan ook een heerlijk, gezond en gemakkelijk te bereiden maaltijd. Door in 1 gerecht groente en vlees te gebruiken is het een voedzaam gerecht #echtinbalans!

Daarom dagen wij jou uit! Wij zijn reuze benieuwd wat jij zou maken met de producten van Lee Kum Kee, de wereldleider in authentieke Chinese sauzen.

Wij helpen jou natuurlijk op weg met drie meesterlijke tips om van start te gaan!

  1. Maak een stoomgerecht: gebruik de hitte van de stoom tijdens het koken om de natuurlijke smaak en voedingswaarden te behouden zonder toevoeging van specerijen.
  2. Ga roerbakken en ontdek nieuwe smaken: normaal gesproken gebruiken we met roerbakken alleen een wokpan, omdat de vorm van een wok helpt meer van de warmte aan de onderkant op te slaan. Als het eten eenmaal in de wok ligt, zorgt de hitte ervoor dat de ingrediënten snel bereid worden. Omdat het eten niet langdurig onder hete temperaturen gekookt hoeft te worden, zorgt deze bereidingswijze ervoor dat de voedingswaarden in het eten blijven.
  3. Gebruik de juiste smaken: lente-ui, knoflook en gember zijn essentiële ingrediënten in de Chinese keuken, met name bij roerbakken. Aan het begin van het koken gebruiken we het, samen met wat olie, in de wok om de geur nog beter naar voren te laten komen.

Wij houden van gemak en gelukkig zijn de producten van Lee Kum Kee makkelijk verkrijgbaar. Je vindt de sauzen namelijk bij de supermarkt of bij Amazing Oriental.

Nu kan het natuurlijk zijn dat je nog wat extra inspiratie nodig hebt. Op de Facebookpagina van Lee Kum Kee vind je de laatste nieuwtjes en heerlijke recepten om gezellig met vrienden en familie aan tafel van te genieten. Naast dat ze al 130 jaar bestaan, zijn ze ook de uitvinder van de Premium Oestersaus.

Winactie

GEFELICITEERD Marieke! Jij hebt mailt van #teamcharlie gehad!


=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

24 reacties op “Chinees Nieuwjaar met mangosalade met pittige tempeh”

  1. Avatar

    Lijkt me heel lekker en zeker om met deze producten samen met verse ingrediënten een heerlijke maaltijd op tafel te zetten ❤

  2. Avatar

    Oehh ik ben wel heel erg nieuwsgierig nu! Ikhou niet zo van pittig maar icm de mangosalade lijkt het me wel lekker
    Ik doe graag mee en ik zou dit recept ermee gaan maken

  3. Avatar

    Suuuuper leuke winactie! Ik ben zo fan van Lee Kum Kee!. Ik waag op een winkansje in de hoop dit heerlijke recept te maken! 🙂

  4. Avatar

    Lijkt me zo leuk om het verder uit te proberen. Ik heb de oystersaus al en die smaakt super. Ik kook graag voor gezelschap! Zou er heel erg blij mee zijn. Nu duimen

  5. Avatar

    Ohhh ja lekker!!! Deze salade ga ik eens proberen! En dat pakket win ik graag kan ik allerlei gerechten gaan proberen! Heb een mega zwak voor Aziatische keuken!!

  6. Avatar

    Dol op de Aziatische keuken maar zou nog zoveel meer willen leren en ontdekken welke smaken. Dit pakketje zou een geweldig begin zijn

  7. Avatar
    Dickmanns Evelyne

    Zou tof zijn om eens andere producten te testen,nu vooral suziwan en shiwadusja dit pakket zou heel leuk zijn om uit proberen….komen hier regelmatig oosterse gerechtjes op tafel,kzou zeggen :laat maar komen

  8. Avatar

    Dat zou ik graag willen winnen! Heb geen ervaring met lee kum kee maar we houden wel van de Aziatische keuken. 😀 ben reuze benieuwd!

  9. Avatar

    Heerlijk! Ik rij met enige regelmaat 50km naar de dichtstbijzijnde Amazon Oriental om mijn voorraad aan te vullen. Maar dit pakket winnen zou natuurlijk helemaal te gek zijn!

  10. Avatar

    Kokkerellen with the boyfriend. Aangezien dit weer een nieuwe uitdaging voor mijn eetstoornis herstel zou zijn doe ik graag mee. Soort stok achter de deur hahah en extra motivatie natuurlijk

  11. Avatar

    Wat een geweldig pakket van Lee Kum Kee, Charlie’s Kitchen!! Hier wil ik heel graag mee aan de slag. Om heerlijke gerechten te maken. Dus graag!!

  12. Avatar
    Dorian van Haren

    Pittige actie..! Met dit pakket kan ik mijn gezin feestelijke Aziatische maaltijden voorschotelen! Oost West, Lee Kum Kee BEST!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders