fbpx

Hartige Caprese quiche

Deze hartige Caprese quiche is makkelijk te maken en vooral heel handig. Neem een stuk mee als lunch of snijd een stuk af om te serveren bij een soep of salade. Bij ons staat dan ook regelmatig een hartige quiche op het menu!

Egg party

Helaas denken veel mensen nog steeds dat we moeten opletten met het eten van eieren. Elke dag een ei eten is juist hartstikke gezond! Zo zitten eieren niet alleen boordevol vitaminen en mineralen, maar bevatten ze ook eiwitten en omega 3. Goed voor onze hersenen, goed voor ons hart en het werkt bloeddrukverlagend!

hartige quiche, caprese, eieren

Caprese quiche

Wat heb je nodig:
(voor 1 quiche)

  • 6 plakken hartige taartdeeg
  • 3 eieren
  • 150 ml magere room
  • 1 bol mozzarella
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 1 bakje zongedroogde tomaatjes
  • 30 gram pijnboompitjes
  • peper & zout
  • handje verse dille
  1. Maak de bakvorm goed vettig met boter of kokosvet;
  2. Laat het bladerdeeg ontdooien en verdeel het bladerdeeg over de vorm;
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden;
  4. Verdeel eerst de zongedroogde tomaatjes over het deeg;
  5. Klop de eieren met de magere room;
  6. Rasp de Parmezaan boven het mengsel en breng het op smaak met peper en zout;
  7. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel dit samen met de pijnboompitjes;
  8. Giet het mengsel in de vorm en bestrooi tenslotte met de dille;
  9. Bak de hartige quiche gaar in ca. 30 minuten!

Liefs,

#TEAMCHARLIE

7 Reactie(s), plaats ook een reactie!

  1. Marit 10jr geleden

    oeeeh lekker! Die ziet er goed uit! 🙂

  2. Annelous 10jr geleden

    Ziet er goed uit! Hoe groot is de diameter van je vorm (welke springvorm moet ik hiervoor gebruiken)? En voor hoeveel personen is dit gerecht?

  3. Tomatentaart met tonijn - Charlie's Kitchen 9jr geleden

    […] Wil je ook een keer wat anders neerzetten op een verjaardag? Of gewoon een goeie hap bij een kom soep? Deze tomatentaart met tonijn ziet er niet alleen leuk uit hij is ook nog eens super lekker en gezond! Ik vind het fijn regelmatig een quiche te maken, handig voor thuis tussendoor maar ook voor op het werk. Een quiche hoef je niet op te warmen en hij smaakt nog steeds hartstikke lekker. Voor meer quiche recepten, klik hier!  […]

  4. Pien 6jr geleden

    Hmmmm ik krijg er trek van als ik er naar kijk.
    Leuk dat het recept erbij staat dit ga ik zeker thuis een keer uitproberen.
    Dankjewel!

  5. SterkInDeKeuken 6jr geleden

    Ziet er waanzinnig lekker uit!

  6. Gezonde voeding blogger 6jr geleden

    Ziet er gezond uit en lekker uit.

  7. Mandirect 1jr geleden

    Wow dankje voor dit heerlijke recept!

Laat een antwoord achter aan Gezonde voeding blogger Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Website platform voor ambitieuze ondernemers