Deze hartige Caprese quiche is makkelijk te maken en vooral heel handig. Neem een stuk mee als lunch of snijd een stuk af om te serveren bij een soep of salade. Bij ons staat dan ook regelmatig een hartige quiche op het menu!
Egg party
Helaas denken veel mensen nog steeds dat we moeten opletten met het eten van eieren. Elke dag een ei eten is juist hartstikke gezond! Zo zitten eieren niet alleen boordevol vitaminen en mineralen, maar bevatten ze ook eiwitten en omega 3. Goed voor onze hersenen, goed voor ons hart en het werkt bloeddrukverlagend!
Caprese quiche
Wat heb je nodig:
(voor 1 quiche)
- 6 plakken hartige taartdeeg
- 3 eieren
- 150 ml magere room
- 1 bol mozzarella
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 1 bakje zongedroogde tomaatjes
- 30 gram pijnboompitjes
- peper & zout
- handje verse dille
- Maak de bakvorm goed vettig met boter of kokosvet;
- Laat het bladerdeeg ontdooien en verdeel het bladerdeeg over de vorm;
- Verwarm de oven voor op 200 graden;
- Verdeel eerst de zongedroogde tomaatjes over het deeg;
- Klop de eieren met de magere room;
- Rasp de Parmezaan boven het mengsel en breng het op smaak met peper en zout;
- Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel dit samen met de pijnboompitjes;
- Giet het mengsel in de vorm en bestrooi tenslotte met de dille;
- Bak de hartige quiche gaar in ca. 30 minuten!
Liefs,
#TEAMCHARLIE
7 reacties op “Hartige Caprese quiche”
oeeeh lekker! Die ziet er goed uit! 🙂
Ziet er goed uit! Hoe groot is de diameter van je vorm (welke springvorm moet ik hiervoor gebruiken)? En voor hoeveel personen is dit gerecht?
Pingback: Tomatentaart met tonijn - Charlie's Kitchen
Hmmmm ik krijg er trek van als ik er naar kijk.
Leuk dat het recept erbij staat dit ga ik zeker thuis een keer uitproberen.
Dankjewel!
Ziet er waanzinnig lekker uit!
Ziet er gezond uit en lekker uit.
Wow dankje voor dit heerlijke recept!