Maandelijks komen er tientallen kookboeken uit. Van de leukste themaboeken tot de meest praktische exemplaren. Boeken die gaaf zijn om te hebben of die niet in jouw boekenkast mogen ontbreken, maar ook die je alleen hoeft door te bladeren in de winkel. Die laatste ga je niet tegenkomen bij Charlie’s Kitchen. En deze keer is dat De Nieuwe Winterkeuken van Colette Dike
De Nieuwe Winterkeuken – Colette Dike
Soms krijg ik onverwacht kookboekenbezoek en vaak spring ik daarbij een gat in de lucht. Als je geen verwachtingen hebt, zijn ze al snel overtroffen. Maar sinds de temperaturen dalende zijn, is De Nieuwe Winterkeuken van Colette Dike niet uit de kookboekenstandaard op het aanrecht te slaan. Wie heeft er nu niet een beetje extra comfortfood nodig deze periode?
Colette levert dus 55 hartverwarmende recepten: van de lekkerste boerenkoolkroket tot de goddelijkste canneloni EVER. En dat laatste kan ik weten, want ik heb em gemaakt. En ik ben serieus canneloni fan. Van stevige soepen tot de fijnste ovengerechten en de lekkerste desserts, allemaal lichtpuntjes in deze donkere dagen.
En om de volgende sneeuwstorm te overleven en jezelf te vermaken heeft Colette – die o.a. bekend is van haar prachtige avocadocreaties als foodstylist – heerlijke recepten bedacht.
Kortom: het perfect boek als je gek bent op stamppot en wintervoer, maar ook als je eens iets anders wilt dan de eeuwige boerenkoolstamppot.
Ondanks mijn aversie tegen bieten maakte ik deze bietenstamppot, waar de hele wijk van heeft gesmuld behalve ik 😉 En dat lag 100% aan mij. Gelukkig fotografeerde ie wel mooi!
Bietenstamppot met chorizo en geitenkaas
Wat heb je nodig:
(4 personen)
- 1 kilo kruimige aardappels, geschild en in stukken
- 1 appel (bijvoorbeeld Elstar), geschild en in partjes
- 1 ui, gesnipperd
- 1 chorizoworst (225 gram), in plakjes
- 400 gram voorgekookte bieten, in stukken
- 200 gram zachte geitenkaas
- Kook de aardappels met de appel en ui zo’n 15-20 minuten tot de aardappels goed gaar zijn
- Bak de chorizo in een droge pan knapperig en goudbruin in zijn eigen vet.
- Giet de aardappels, appel en ui af en stamp deze met de biet, de helft van de geitenkaas en de helft van de chorizo tot een mooie stamppot. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de stamppot in een grote schaal met de overgebleven geitenkaas en plakjes chorizo.
Liefs,
Kim & Charlie
PS Nog een lekker winters recept? Probeer deze dan ook eens!