Een paar dagen geleden plaatste ik deze foto op mijn Instagram met de vraag of jullie het recept wilden. Jullie waren super enthousiast en daar hoopte ik natuurlijk al op! Een recept om je vingers bij af te likken, perfect voor het weekend en super makkelijk. Bakken jullie mee?

Banaan-dadel cake

Banaan-dadel cake

Wat heb je nodig:

  • 250 gram speltmeel (of havermeel)
  • 125 ml amandelmelk
  • 5 bruine bananen
  • 2 el chiazaad (of lijnzaad)
  • 10 dadels
  • 2 el honing
  • 1 tl bakpoeder
  • 30 gram amandelschaafsel of kokosrasp

Banaan-dadel cake

Lekker hoor pindakaas…

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden, pak een cakevorm van 21cm en doe hier bakpapier in.
  2. Meng alle droge ingrediënten in een kom.
  3. Ontpit de dadels, snijd deze fijn en blend (pureren kan ook) dit samen met de amandelmelk, honing en 4 bananen.
  4. Meng dit samen met de droge ingrediënten en voeg als laatste het chiazaad, de bakpoeder en het amandelschaafsel toe.
  5. Meng alle ingrediënten goed door elkaar totdat het een lekker klef mengsel is.
  6. Snijd de laatste banaan doormidden en doe deze op de cake.
  7. Bak de cake 50 tot 60 minuten, hou hem dus goed in de gaten want elke oven is anders. Prik altijd even met een sateprikker of de cake gaar is.

Het klopt dat dit een lekkere kleffe cake is!

Ik kreeg de tip van Lotta om lijnzaad te gebruiken i.p.v. eieren, en raakte geïnspireerd door Sanne om een ander soort bananenbrood te maken. Neem even een kijkje bij beide dames, super leuk!

Liefs,
Charlie’s Kitchen