Bananenbrood, laten we weer even bij de basis beginnen! Heb jij al eens bananenbrood gebakken? Waar havermoutpap eerst niet kon ontbreken op je ontbijttafel, zitten we nu allemaal aan het bananenbrood.
Dat is niet gek, want het is makkelijk en erg lekker! Je kunt het zo gezond maken als je zelf wilt en je kinderen eten het ook, want wie wil er nu geen ‘cake’ als ontbijt? Dit bananenbrood is heerlijk vol van smaak en je kunt ze per plak invriezen zodat je altijd een gezonde snack in huis hebt. Of misschien wel een ontbijt to go!
Bananenbrood
Benodigdheden: 21 cm cake vorm
Wat heb je nodig:
(1 cake)
- 200 gram havermeel (of fijngemalen havermout)
- 4 rijpe bananen (de schil moet al bruine stippen hebben!
- 3 eieren
- 4 tl bakpoeder
- 1 el koekkruiden (speculaaskruiden of kaneel kan ook)
- snufje zout
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Bedek het bakblik met bakpapier.
- Meng in een blender de eieren met de bananen goed totdat het een glad mengsel is.
- Meng dit met alle droge ingrediënten met een mixer.
- Bak de cake 45 minuten en controleer met een satéprikker. De cake is gaar als de prikker er schoon en droog uit komt, als je deze in het midden van de cake steekt.
Tips:
- Bewaar het bananenbrood in de koelkast of vries per plak in.
- Houd je van zoet, voeg dan eventueel wat honing/kokosbloesemsuiker/agavesiroop toe.
- Amandelmeel geeft het brood een lekkere structuur.
Liefs,
Charlie’s Kitchen
PS: Misschien heb je bananenbrood wel al heel vaak gemaakt en ben je die bananen een beetje beu. Deze appelcake met walnoten is heel makkelijk om te maken en ook nog eens zonder bananen!
Alles start bij energie!
Nog een extra leuk weetje: deze week is namelijk mijn gratis energie-challenge weer begonnen en jij kunt meedoen. Je krijgt vijf video’s om jou te helpen bij het verhogen van jouw energieniveau.
Helemaal GRATIS, hoe tof is dat?
Opgeven kan door te klikken op de button of via de volgende link: https://www.echtinbalans.nl/energie-challenge
Ik weet als geen ander hoe het is om je dagelijks moe, futloos en leeggezogen te voelen. Jarenlang struggelde ik met vermoeidheid en snapte niet waarom anderen wel altijd de energie hadden om van alles te doen. Totdat ik een coach in handen nam, een opleiding volgde tot voedingsdeskundige en als cadeau een burn-out kreeg. Al mijn kennis en ervaring zorgt er nu voor dat ik dagelijks bruis van de energie en ik gun jou dat ook!
17 reacties op “Bananenbrood, gezond en lekker simpel!”
Gisteren gemaakt en het is echt heerlijk, eindelijk een goed recept!
Ziet er zo lekker uit! Ik ga zeker van de week deze proberen te maken.
Pingback: Magimix 5200 XL - Charlie's Kitchen
Ik heb hem nou in de oven staan, ben benieuwd! Bij tips staat dat amandelmeel een lekkere structuur geeft, betekent dat dat je de havermeel ook kan vervangen door amandelmeel of..?
Dat vraag ik mij ook af . Ik heb alleen havermout zonder molentje. Kan amandelmeel met evt wat speltmeel ook ? Gr Anna
Hoi Anna,
Je kan de havermeel zeker vervangen door de amandelmeel, iets zoeter en meer cake structuur. Houd er wel rekening mee dat amandelmeel dus van amandelen is. Dit is heel “vet” en bevat dus 4x zoveel calorieën als havermeel!
Fijn weekend!
Pingback: Leuke dingen #10 - Charlie's Kitchen
Pingback: Moederdag cadeau tips - Charlie's Kitchen
Pingback: Spelt wraps - Charlie's Kitchen
Pingback: Kwarkbrood met walnoten - Charlie's Kitchen
Ik heb een aantal bruine bananen ingevroren. Kan ik deze ontdooien en dan toevoegen aan het beslag voor de cake?
Pingback: Pinda chocolade repen - Charlie's Kitchen
Pingback: Chocolade bananenbrood met hazelnoten - Charlie's Kitchen
Pingback: Cake met appel en walnoten - Charlie's Kitchen
Pingback: Fristi voor de kids, maar dan gezond! - Charlie's Kitchen
Pingback: Weer een nieuw inspiratie Voedingsdagboek #9 - Charlie's Kitchen
Ziet er goed uit, je bent lekker bezig girl!
Xx