Bananenbrood, gezond en lekker simpel! - Charlie's Kitchen

Charlie’s Kitchen bestaat gewoon 10 jaar!

Om dit bijzondere jubileum te vieren, bundel ik mijn meest bekeken en geliefde recepten van de afgelopen 10 jaar in mijn derde boek. Dit unieke exemplaar is alléén tijdens de jubileumperiode verkrijgbaar, dus grijp je kans!

Bananenbrood, gezond en lekker simpel!

Bananenbrood

Bananenbrood, laten we weer even bij de basis beginnen! Heb jij al eens bananenbrood gebakken? Waar havermoutpap eerst niet kon ontbreken op je ontbijttafel, zitten we nu allemaal aan het bananenbrood.

Dat is niet gek, want het is makkelijk en erg lekker! Je kunt het zo gezond maken als je zelf wilt en je kinderen eten het ook, want wie wil er nu geen ‘cake’ als ontbijt? Dit bananenbrood is heerlijk vol van smaak en je kunt ze per plak invriezen zodat je altijd een gezonde snack in huis hebt. Of misschien wel een ontbijt to go!

Bananenbrood

Bananenbrood

Benodigdheden: 21 cm cake vorm

Wat heb je nodig:
(1 cake)

  • 200 gram havermeel (of fijngemalen havermout)
  • 4 rijpe bananen (de schil moet al bruine stippen hebben!
  • 3 eieren
  • 4 tl bakpoeder
  • 1 el koekkruiden (speculaaskruiden of kaneel kan ook)
  • snufje zout
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Bedek het bakblik met bakpapier.
  3. Meng in een blender de eieren met de bananen goed totdat het een glad mengsel is.
  4. Meng dit met alle droge ingrediënten met een mixer.
  5. Bak de cake 45 minuten en controleer met een satéprikker. De cake is gaar als de prikker er schoon en droog uit komt, als je deze in het midden van de cake steekt.

Tips:

  • Bewaar het bananenbrood in de koelkast of vries per plak in.
  • Houd je van zoet, voeg dan eventueel wat honing/kokosbloesemsuiker/agavesiroop toe.
  • Amandelmeel geeft het brood een lekkere structuur.

Liefs,
Charlie’s Kitchen

PS: Misschien heb je bananenbrood wel al heel vaak gemaakt en ben je die bananen een beetje beu. Deze appelcake met walnoten is heel makkelijk om te maken en ook nog eens zonder bananen!

Alles start bij energie!

Nog een extra leuk weetje: deze week is namelijk mijn gratis energie-challenge weer begonnen en jij kunt meedoen. Je krijgt vijf video’s om jou te helpen bij het verhogen van jouw energieniveau.

Helemaal GRATIS, hoe tof is dat? 

Opgeven kan door te klikken op de button of via de volgende link: https://www.echtinbalans.nl/energie-challenge

Ik weet als geen ander hoe het is om je dagelijks moe, futloos en leeggezogen te voelen. Jarenlang struggelde ik met vermoeidheid en snapte niet waarom anderen wel altijd de energie hadden om van alles te doen. Totdat ik een coach in handen nam, een opleiding volgde tot voedingsdeskundige en als cadeau een burn-out kreeg. Al mijn kennis en ervaring zorgt er nu voor dat ik dagelijks bruis van de energie en ik gun jou dat ook!

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

17 reacties op “Bananenbrood, gezond en lekker simpel!”

  1. Pingback: Magimix 5200 XL - Charlie's Kitchen

  2. Avatar

    Ik heb hem nou in de oven staan, ben benieuwd! Bij tips staat dat amandelmeel een lekkere structuur geeft, betekent dat dat je de havermeel ook kan vervangen door amandelmeel of..?

      1. Avatar
        Charlie's Kitchen

        Hoi Anna,

        Je kan de havermeel zeker vervangen door de amandelmeel, iets zoeter en meer cake structuur. Houd er wel rekening mee dat amandelmeel dus van amandelen is. Dit is heel “vet” en bevat dus 4x zoveel calorieën als havermeel!

        Fijn weekend!

  3. Pingback: Leuke dingen #10 - Charlie's Kitchen

  4. Pingback: Moederdag cadeau tips - Charlie's Kitchen

  5. Pingback: Spelt wraps - Charlie's Kitchen

  6. Pingback: Kwarkbrood met walnoten - Charlie's Kitchen

  7. Avatar

    Ik heb een aantal bruine bananen ingevroren. Kan ik deze ontdooien en dan toevoegen aan het beslag voor de cake?

  8. Pingback: Pinda chocolade repen - Charlie's Kitchen

  9. Pingback: Chocolade bananenbrood met hazelnoten - Charlie's Kitchen

  10. Pingback: Cake met appel en walnoten - Charlie's Kitchen

  11. Pingback: Fristi voor de kids, maar dan gezond! - Charlie's Kitchen

  12. Pingback: Weer een nieuw inspiratie Voedingsdagboek #9 - Charlie's Kitchen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders