fbpx

Aubergine carpaccio met geitenkaas

Aubergine is een dieppaarse groente die grote hoeveelheden voedingsstoffen bevat, een pittige smaak heeft en een sponsachtige textuur.

Je kunt zoveel met aubergines en toch blijven ze vaak liggen in de supermarkt. Wist je dat je aubergines kunt frituren, koken of bakken. Bij het kopen van aubergine is het belangrijk om te letten op de versheid. Ik ga altijd voor een licht of middelgroot exemplaar, want die bevat minder zaden en heeft daardoor een minder bittere smaak. De buitenkant moet lekker glanzend en stevig zijn, zonder beschadigingen, bruine plekken en gaatjes.

aubergine

Voedingsstoffen waar we blij van worden

De aubergine is laag in koolhydraten en vetten en  bevat ongeveer 92% water, 1% eiwit, 0,2% vet en 6% koolhydraten. Aubergines zijn niet rijk aan vitaminen (behalve vitamine B), maar bevatten veel vezels en andere nuttige antioxidanten. Voor de mensen met een te hoog cholesterolgehalte: ze bevatten ook pectine dat weer kan helpen bij het verlagen daarvan.

Aubergine bevat, zoals gezegd, veel krachtige antioxidanten en is een uitstekende bron van ijzer. Ook bevat het kalium, een mineraal dat samen met natrium de vochthuishouding in het lichaam in balans houdt en de hartslag normaliseert. Het bevat een kleine hoeveelheid magnesium, mangaan en koper. Daarnaast bevat aubergine foliumzuur en vitamine B1, B3 en B6.

Dus waarom laten we deze mooie groente liggen?

Ik denk, omdat we niet zo goed weten hoe we deze lekker kunnen klaarmaken, omdat we geen inspiratie hebben en daarom dus maar voor de standaard groenten gaan. Laat ik nu een fantastisch recept hebben met aubergine en ook nog een winactie, zodat jij zelf aan de bak kunt met deze super groenten! Kijk voor deze winactie op Facebook en doe mee!

Aubergine carpaccio met geitenkaas

Wat heb je nodig:
(voor 4 personen)

  • 2 aubergines
  • 1 el olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 2 plakken geitenkaas
  • 1 tl oregano
  • 6 el honing
  • 6 el walnoten
  • 4 handjes rucola
  • peper en zout
  1. Snijd de aubergine in dunne plakjes.
  2. Pers de knoflook en meng deze met de oregano, peper, zout en olijfolie.
  3. Smeer nu de plakjes aubergine hiermee in en grill kort om en om totdat je de goudbuine streepjes ziet verschijnen.
  4. Verdeel nu de aubergine over de borden, brokkel de geitenkaas hier overheen en verdeel de rucola.
  5. Snijd de walnoten fijn en verdeel ook deze over de carpaccio.
  6. Bedek het geheel tot slot met de honing.

TIP: extra lekker met granaatappelpitten!

Durf jij al aan de slag met deze beauties?

Liefs,
Charlie

======================================================================

Wil jij ook meer energie maar vooral meer balans, rust in je hoofd en een slank en gezond lichaam?

De #ECHTINBALANS groep van vorig jaar
Herken je dit?
  • Heb jij het gevoel dat je alle ballen moet hooghouden?
  • Heb jij het gevoel dat je geleefd wordt?
  • Voel jij je niet goed genoeg en ben je bang ergens tekort te schieten?
  • Voel jij je met regelmaat moe, futloos of leeg?
  • Heb je vaak negatieve gedachten?
  • Heb je moeite een gezond eetpatroon vast te houden en kies je snel voor makkelijk en minder gezond?
  • Maak je je vaak druk over wat anderen van jou vinden?
Verlang je naar:
  • rust
  • energie
  • balans
  • een gezonde relatie met eten
  • ritme
  • structuur
  • een gezonde dosis aan zelfvertrouwen
En heb je behoefte aan simpele, praktische handvatten die je dagelijks kunt toepassen voor het bovenstaande?
 
Zit je nu hard ja te knikken? YES!
Dan kan ik je helpen met mijn 12-weekse programma volgens de #ECHTINBALANS methode.
 
Wat krijg je allemaal voor 197 euro (normaal 499 euro!!!):
  • 12-weeks programma volgens de #ECHTINBALANS methode
  • Het Charlie’s Kitchen leefstijl boek inclusief 70 recepten voor meer energie en balans!
  • 12 weken lang toegang tot mijn besloten community met gelijkgestemden
  • 12 weken lang dagelijkse coaching van mij (Charlotte) en Naomi
  • Elke dinsdagavond om 20:00 uur een live (online) training (altijd terug te kijken als je er niet bij kunt zijn) plus Q&A
  • Toegang tot meer dan 50 video’s voor meer energie, balans en rust in je hoofd.
  • 2 weken BONUS materiaal

Benieuwd wat oud-deelnemers van mijn programma vinden? Klik dan hier → www.echtinbalans.nl

Is dit wat jij ook graag wilt?

Meld je dan hier aan of klik op de knop hieronder

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op google
Google+
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
frittata
Avondeten

Zoete aardappel frittata met pit

Lunch

Poké bowl maar dan glutenvrij

Borreltijd

Gezonde chocoladetruffels met pompoen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform