Knolselderijsoep met mosterd - Charlie's Kitchen

Knolselderijsoep met mosterd

Knolselderij is een vergeten groente. Vaak laten we hem liggen omdat hij “onbekend” is. Maar met deze knolselderijsoep met mosterd leer je deze super groente kennen! Super simpel om te maken en ook nog eens hartstikke gezond!

Knolle bollennnn!!!

Wees eens eerlijk; hoe vaak eet jij knolselderij? Ik moet ook eerlijk bekennen dat ik me altijd afvroeg wat ik met dit rare ding moest doen!

Ondanks het lelijke uiterlijk van de knolselderij is hij super gezond. De knolselderij is rijk aan vitamine C, wat een echte immuunsysteembooster is en het houdt je energie op peil gedurende dag! Ook is hij rijk aan vezels die bijdragen aan een gezonde darmwand en bevat deze groenten relatief veel eiwitten. Daarom wordt hij vaak als vleesvervanger ingezet in combinatie met peulvruchten. 

knolselderijsoep met mosterd, knolselderij

Knolselderijsoep met mosterd

Wat heb je nodig:
(4 personen)

 • 1 knolselderij in dobbelsteentjes
 • 1 ui gesnipperd
 • 2 tenen knoflook geperst
 • 2 groentebouillonblokjes
 • 4 el geraspte oude kaas (wij gebruikten Beemsterkaas)
 • 2-3 el Zaanse mosterd
 • 2 el bieslook (gehakt)
 1. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de blokjes knolselderij, de gesnipperde ui en geperste knoflook voor ongeveer 5 minuten.
 2. Voeg daarna 1 liter water, de bouillonblokjes en de mosterd toe.
 3. Laat 25-30 minuten op laag vuur pruttelen tot de knolselderij gaar is.
 4. Zet de staafmixer in de soep en mix hem glad.
 5. Schenk de soep in vier kommen en garneer met een lepel kaas en de bieslook.

Lekker met een getoast broodje!

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Lunch

Flatbread met kippendij en kaas

Gyoza bowl, Gyoza, bowl, Japans
Avondeten

Gyoza bowl

Lunch

Italiaanse frittata met fusilli pasta

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders