Ik ben gek op fruit tijdens de zomer. En op ijs, wie niet… Hoe mooi is het om die twee te combineren tot een zelfgemaakte fruitsorbet met munt die er nog eens super feestelijk uitziet? Voedzaam, feestelijk en kleurrijk!
Daily fruit
Tijdens mijn online programma Energiek en in Balans (klik hier) vertel ik mijn deelnemers alles over voeding. Niet alleen waarom we het moeten eten maar ook in welke hoeveelheden en variaties. Veel mensen hebben moeite met hun dagelijkse portie groenten en fruit. Om je lichaam optimaal te voeden is drie stuks fruit per dag perfect, dus heb jij even geluk dat in dit ijsje genoeg zit!
Fruitsorbet met munt
Wat heb je nodig:
(voor 1 stuk)
- 50 gram bevroren aardbei
- 50 gram bevroren kiwi stukjes
- Verse munt (zoveel jij wil)
- 50 gram bevroren bramen
- 50 bevroren bananenstukjes
- 4 blaadjes verse basilicum
- 1 snufje kardemom
- Paar eetlepels kokosmelk
- Een paar eetlepels kokoswater
- 1 tl honing
- Fruit en kokos voor garnering
- Zet een hoog glas klaar.
- Doe de aardbeien met een paar blaadjes basilicum, kokoswater en eventueel wat honing in de blender, giet in het glas.
- Gooi daarna de kiwi’s met een paar blaadjes munt, kokoswater en eventueel wat honing in de blender, giet op de laag met aardbei.
- Doe de bramen met kokoswater en eventueel wat honing in de blender, giet op de vorige laagjes.
- Tenslotte nog de banaan met wat kardemom en kokosmelk in de blender en giet deze op de vorige laagjes.
- Versier met fruit, kokos en andere vruchten.
Liefs,
Charlie & Kim