Onlangs ontvingen we een bak wok komkommers bij Charlie’s Kitchen. Wok watte? Wok komkommers dus, die al snel werden omgedoopt tot wokkommers.
Wat is nou het geheim van de wokkommer? Minder vocht, dus je kunt hem gewoon in de wok of – zoals wij – op de barbecue gooien, zonder dat er een soepzooitje en een verschrompelde komkommer achterblijft. We gingen driftig aan de gang met een heerlijke salade, bereid op de barbecue.
Wok of BBQ - allebei erg lekker!
Wat heb je nodig:
- 2 wok komkommers (o.a. verkrijgbaar bij Ekoplaza)
- 2 el miso
- 1 tl gember, geraspt
- 2 el rijstazijn
- 1 tl knoflook, gehakt
- 1 el pittige soyasaus (wij gebruikten Tomasu)
- 2 el zonnebloemolie
- 2 lente ui, ringetjes
- Zwarte peper
- 2 el pinda, gehakt
- Bereid de barbecue voor op indirect grillen (anders heb je verkoolde wok komkommers en dat willen we niet) tot 180 graden.
- Snijdt de wok komkommers kruislings in, mix de ingrediënten voor de miso glaze en smeer de komkommers voor de eerste keer in.
- Leg de komkommers nu op de barbecue waarbij ze geen direct vuur krijgen met de schil naar beneden. Doe de deksel op de barbecue en grill voor vijf minuten.
- Smeer dan nogmaals in met de glaze. Herhaal dit tot de komkommer mooi zacht is maar een lichte bite heeft.
Laat even afkoelen. Snijd in stukjes en meng met de lente ui en pinda’s. Serveer als bijgerecht.
En als je dan toch bezig bent op de barbecue, dan zijn deze kipvleugeltjes echt top!