Minestrone is zo’n heerlijk gerecht dat je maakt van de restjes die je nog in je koelkast hebt liggen. Deze winterse minestrone met boerenkool is goed gevuld met pasta en onder andere courgette!
Lekker Hollands!
Gooi alle superfoods als goijibessen maar de deur uit, want ons land heeft onze eigen superfood, namelijk boerenkool!
Boerenkool is rijk aan voedingsstoffen, iets waar ons lichaam heel blij van wordt. Het verhoogt je energie, draagt bij aan een goede stoelgang en de vitaminen in boerenkool zijn goed voor een mooie, zachte huid!
Winterse minestrone
Wat heb je nodig:
(voor 6 personen)
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 1 rode ui (gesnipperd)
- 1.5 liter groentebouillon
- 1 winterwortel (in plakjes)
- 1 courgette (in plakjes)
- 400 gram tomatenblokjes (blik)
- 400 gram berlotti bonen (uitgelekt, blik)
- 250 gram boerenkool (panklaar)
- 150 gram pasta naar keuze
- 75 gram Parmezaanse kaas (in flinters)
- Verhit de olijfolie in een soeppan en bak de knoflook en ui ongeveer 2 minuten.
- Voeg de bouillon, groenten en bonen toe en laat 15 minuten pruttelen op een lage stand. Kook de pasta de laatste 7 minuten mee.
- Doe de soep in een grote kom en bestrooi met kaas.
Wil jij gezonder eten maar heb je geen idee wat jouw lichaam dagelijks eigenlijk nodig heeft? Maandelijks help ik vele vrouwen aan een gezond eetpatroon waarbij genieten voorop staat. Wil je meer weten over dit programma? Lees dan hier!
PS nog meer winterse recepten proberen? Deze en deze zijn ook heel lekker!