Als je weinig tijd hebt of je bent thuis aan het werk, dan is dit een top recept. Deze warme bagel met tonijn en mozzarella is snel klaar en extra voedzaam met een schaaltje rauwkost ernaast.
Bagelfeest!
Kim kocht laatst een blikje tonijn met basilicum. Niets bijzonders zou je zeggen, maar het deed haar zo herinneren aan haar studententijd. Op De Uithof in Utrecht hadden ze eind jaren negentig een heuse foodtruck die de meest goddelijke broodjes tonijn verkocht (en pizza slices, maar die broodjes tonijn… OMG!). Dus een mooi moment om de versie van Kim te maken, namelijk deze warme bagel met tonijn en mozzarella!
Bagel met tonijn en mozzarella
Wat heb je nodig:
(voor 2 bagels)
- 2 bagels om thuis af te bakken
- 1 blikje tonijn met basilicum
- 2 el groene pesto
- ½ bolletje mozzarella
- 2 el geraspte oude kaas
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Trek het blik tonijn open en laat goed uitlekken. Belangrijk, anders heb je doorweekte bagels.
- Snijd de bagel in twee helften. Smeer de onderste helft in met een lepel pesto. Leg hierop de uitgelekte tonijn. Daarop gaat de helft van de mozzarella en een eetlepel geraspte kaas. Herhaal dit met de tweede bagel. Leg de bovenkanten naast de belegde helft ongeveer een kwartier in de oven.
- Leg de bovenkanten op de belegde helft en serveer meteen!
Als je hier geen trek van krijgt 😉
PS Nog een lekker recept met tonijn? Deze wraps zijn ook mega super lekker!
Liefs,
Charlie en Kim