Deze spelt wrap met tonijn en frisse limoendressing is echt een smaaksensatie. Ik maak tegenwoordig altijd mijn wraps zelf. Het is makkelijk, vers en gewoon zo veel lekkerder dan die kant en klare dingen uit de supermarkt. Maak ze op de dag zelf, bewaar ze 3 dagen in de koelkast of vries ze gewoon lekker in. Moeilijk hoeft het niet te zijn, daar houd ik zelf ook helemaal niet van.

Al eerder maakte ik deze wrap met gyros, het recept vind je hier

spelt wrap

De sausjes die wij tegenwoordig kopen in de supermarkt zitten vol e-nummers en vetten. Prima als je een keer haast hebt, maar als je de tijd hebt, probeer dan een keer zelf  deze limoendressing te maken. Je bent echt geen uren bezig en ook deze kun je in een afgesloten bakje 2 dagen bewaren in de koeling.

spelt wrap

Spelt wrap met tonijn en frisse limoendressing

Wat heb je nodig:
(voor 2-3 personen)

  • 150 ml magere melk/ amandelmelk
  • 1 ei
  • 50 gram speltmeel
  • 1 snufje zout
  • 1 à 2 blikjes tonijn op water (voor 3 personen zou ik voor 2 gaan)
  • 1 appel
  • 3 el kappertjes
  • 1/2 komkommer
  • 1 bosje peterselie
  • 1 limoen
  • 4 el magere kwark
  1. Meng in de keukenmachine, blender of met een garde in een kom de melk, het ei, snufje zout en de speltmeel.
  2. Bak de wraps even kort om en om en laat goed afkoelen.
  3. Haal de tonijn uit het blik, haal het uit elkaar zodat het geen geheel meer is en doe het in een kommetje.
  4. Snijd de appel en komkommer in blokjes. Gebruik de helft van het bosje peterselie, maak helemaal fijn.
  5. Meng in de kom de tonijn, kappertjes, komkommer, appel, sap van een halve limoen en peterselie.
  6. Meng nu de magere kwark met het sap van de andere helft van de limoen, peper, zout en de rest van de peterselie.
  7. Beleg de wraps, rol op en snijd doormidden.

Liefs,
Charlie’s Kitchen