Spelt wrap met tonijn en frisse limoendressing - Charlie's Kitchen

Spelt wrap met tonijn en frisse limoendressing

speltwrap

Deze spelt wrap met tonijn en frisse limoendressing is echt een smaaksensatie. Ik maak tegenwoordig altijd mijn wraps zelf. Het is makkelijk, vers en gewoon zo veel lekkerder dan die kant en klare dingen uit de supermarkt. Maak ze op de dag zelf, bewaar ze 3 dagen in de koelkast of vries ze gewoon lekker in. Moeilijk hoeft het niet te zijn, daar houd ik zelf ook helemaal niet van.

Al eerder maakte ik deze wrap met gyros, het recept vind je hier

spelt wrap

De sausjes die wij tegenwoordig kopen in de supermarkt zitten vol e-nummers en vetten. Prima als je een keer haast hebt, maar als je de tijd hebt, probeer dan een keer zelf  deze limoendressing te maken. Je bent echt geen uren bezig en ook deze kun je in een afgesloten bakje 2 dagen bewaren in de koeling.

spelt wrap

Spelt wrap met tonijn en frisse limoendressing

Wat heb je nodig:
(voor 2-3 personen)

 • 150 ml magere melk/ amandelmelk
 • 1 ei
 • 50 gram speltmeel
 • 1 snufje zout
 • 1 à 2 blikjes tonijn op water (voor 3 personen zou ik voor 2 gaan)
 • 1 appel
 • 3 el kappertjes
 • 1/2 komkommer
 • 1 bosje peterselie
 • 1 limoen
 • 4 el magere kwark
 1. Meng in de keukenmachine, blender of met een garde in een kom de melk, het ei, snufje zout en de speltmeel.
 2. Bak de wraps even kort om en om en laat goed afkoelen.
 3. Haal de tonijn uit het blik, haal het uit elkaar zodat het geen geheel meer is en doe het in een kommetje.
 4. Snijd de appel en komkommer in blokjes. Gebruik de helft van het bosje peterselie, maak helemaal fijn.
 5. Meng in de kom de tonijn, kappertjes, komkommer, appel, sap van een halve limoen en peterselie.
 6. Meng nu de magere kwark met het sap van de andere helft van de limoen, peper, zout en de rest van de peterselie.
 7. Beleg de wraps, rol op en snijd doormidden.

Liefs,
Charlie’s Kitchen

 

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

7 reacties op “Spelt wrap met tonijn en frisse limoendressing”

 1. Avatar

  Hoi hoi,
  Lijkt me een lekker fris, makkelijk en gezond recept , maar ik vraag me alleen af of de hoeveelheden van de ingrediënten voor de wraps kloppen. Die hoeveelheden gebruik ik namelijk altijd om jouw recept voor pannenkoeken te maken en het beslag blijft dan vloeibaar en wordt dan geen deegbal.

  1. Avatar
   Charlie's Kitchen

   Hoi Tomaar,

   Deze hoeveelheden kloppen helemaal, het hoort namelijk helemaal geen deegbal te worden?
   Het moeten dunne maar luchtige wraps worden. Probeer het maar, kan niet missen!

   Liefs,
   Charlie’s Kitchen

  1. Avatar
   Charlie's Kitchen

   He meiden,

   Er is geen deegbal nodig, ik was in de war met mijn pizza recept. Volledige recept staat hierboven!

   Liefs,
   Charlie’s Kitchen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches