Deze spelt wrap met tonijn en frisse limoendressing is echt een smaaksensatie. Ik maak tegenwoordig altijd mijn wraps zelf. Het is makkelijk, vers en gewoon zo veel lekkerder dan die kant en klare dingen uit de supermarkt. Maak ze op de dag zelf, bewaar ze 3 dagen in de koelkast of vries ze gewoon lekker in. Moeilijk hoeft het niet te zijn, daar houd ik zelf ook helemaal niet van.
Al eerder maakte ik deze wrap met gyros, het recept vind je hier.
De sausjes die wij tegenwoordig kopen in de supermarkt zitten vol e-nummers en vetten. Prima als je een keer haast hebt, maar als je de tijd hebt, probeer dan een keer zelf deze limoendressing te maken. Je bent echt geen uren bezig en ook deze kun je in een afgesloten bakje 2 dagen bewaren in de koeling.
Spelt wrap met tonijn en frisse limoendressing
Wat heb je nodig:
(voor 2-3 personen)
- 150 ml magere melk/ amandelmelk
- 1 ei
- 50 gram speltmeel
- 1 snufje zout
- 1 à 2 blikjes tonijn op water (voor 3 personen zou ik voor 2 gaan)
- 1 appel
- 3 el kappertjes
- 1/2 komkommer
- 1 bosje peterselie
- 1 limoen
- 4 el magere kwark
- Meng in de keukenmachine, blender of met een garde in een kom de melk, het ei, snufje zout en de speltmeel.
- Bak de wraps even kort om en om en laat goed afkoelen.
- Haal de tonijn uit het blik, haal het uit elkaar zodat het geen geheel meer is en doe het in een kommetje.
- Snijd de appel en komkommer in blokjes. Gebruik de helft van het bosje peterselie, maak helemaal fijn.
- Meng in de kom de tonijn, kappertjes, komkommer, appel, sap van een halve limoen en peterselie.
- Meng nu de magere kwark met het sap van de andere helft van de limoen, peper, zout en de rest van de peterselie.
- Beleg de wraps, rol op en snijd doormidden.
Liefs,
Charlie’s Kitchen
7 gedachtes op “Spelt wrap met tonijn en frisse limoendressing”
Hoi hoi,
Lijkt me een lekker fris, makkelijk en gezond recept , maar ik vraag me alleen af of de hoeveelheden van de ingrediënten voor de wraps kloppen. Die hoeveelheden gebruik ik namelijk altijd om jouw recept voor pannenkoeken te maken en het beslag blijft dan vloeibaar en wordt dan geen deegbal.
Hoi Tomaar,
Deze hoeveelheden kloppen helemaal, het hoort namelijk helemaal geen deegbal te worden?
Het moeten dunne maar luchtige wraps worden. Probeer het maar, kan niet missen!
Liefs,
Charlie’s Kitchen
Wat een lekker recept. Ik ga het sowieso proberen, want de wraps alleen al lijken mij heerlijk!
Bij mij ook absoluut geen deegbal maar beslag
He meiden,
Er is geen deegbal nodig, ik was in de war met mijn pizza recept. Volledige recept staat hierboven!
Liefs,
Charlie’s Kitchen
Deeg kan je toch niet in de blender doen?
Het ziet er super uit. Ik ga het zeker uittesten en meenemen als lunch naar kantoor!