Vandaag een borrelrecept voor op een feestelijke dag! Eigenlijk moet je van elke dag een feestje maken, dus waarom niet gewoon vandaag?
In de supermarkt vind je genoeg kant-en-klare borrelsalades. Ze zitten boordevol suikers, vetten en e-nummers. Wij laten je vandaag zien hoe makkelijk je zelf een heerlijke zalmmousse kunt maken!
Eerst even vissen!
Wist je dat zalm supergezond is? Het bevat gezonde vetten als omega 3 die bijdragen aan een gezond hart, een gezonde huid en de werking van je hersenen. Probeer minimaal drie keer per week vette vis te eten!
Zalmmousse
Wat heb je nodig:
(voor 1 portie)
- 100 gram gerookte zalm
- 50 gram roomkaas
- Rasp en sap van 1/2 limoen
- 2 el bieslook
- Snijd de helft van de zalm fijn.
- Gooi de andere helft samen met de roomkaas, limoenrasp en het sap in de blender. Meng dit tot een grove mousse.
- Schep er daarna de overige zalm en bieslook door.
- Serveer de mousse met stokbrood of toast en andere smeersels tijdens een borrel.
Je kunt de zalmmousse natuurlijk ook toevoegen aan deze borrelplank met vis. Super feestelijk en gezond.
Liefs,
#TEAMCHARLIE