fbpx

Voor bij de borrel: makkelijke zalmmousse

Vandaag een borrelrecept voor op een feestelijke dag! Eigenlijk moet je van elke dag een feestje maken, dus waarom niet gewoon vandaag?
In de supermarkt vind je genoeg kant-en-klare borrelsalades. Ze zitten boordevol suikers, vetten en e-nummers. Wij laten je vandaag zien hoe makkelijk je zelf een heerlijke zalmmousse kunt maken!

Eerst even vissen!

Wist je dat zalm supergezond is? Het bevat gezonde vetten als omega 3 die bijdragen aan een gezond hart, een gezonde huid en de werking van je hersenen. Probeer minimaal drie keer per week vette vis te eten!

Zalmmousse

Wat heb je nodig:
(voor 1 portie)

  • 100 gram gerookte zalm
  • 50 gram roomkaas
  • Rasp en sap van 1/2 limoen
  • 2 el bieslook
  1. Snijd de helft van de zalm fijn.
  2. Gooi de andere helft samen met de roomkaas, limoenrasp en het sap in de blender. Meng dit tot een grove mousse.
  3. Schep er daarna de overige zalm en bieslook door.
  4. Serveer de mousse met stokbrood of toast en andere smeersels tijdens een borrel.

Je kunt de zalmmousse natuurlijk ook toevoegen aan deze borrelplank met vis. Super feestelijk en gezond.

Liefs,

#TEAMCHARLIE

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Website platform voor ambitieuze ondernemers