Wie kent de beroemde gado gado niet? Dafne Schippers geeft in haar boek het recept voor een super gezonde en vooral een voedzame gado gado. Snel, makkelijk en ontzettend lekker!
Hi!
Ik ben Kim en speur in de stapels kookboeken die wekelijks uitkomen naar de leukste recepten en deel die met jullie. Een tijdje geleden ging ik voor Charlie op zoek naar de leukste kip- en kalkoengerechten in sportieve boeken! En ik kwam toen uit bij het eerste deel Gado Gado uit Dafne Likes!
Gado Gado met grove pindasaus
Wat heb je nodig?
(2 personen)
- 2 eieren
- 100 gram sperziebonen
- 1 zoete aardappel
- 1 el olie
- 300 gram kipfilet
- 75 gram taugé
- 1/2 komkommer in dunne plakjes
- 1 grote wortel in dunne reepjes
- 2 el gebakken uitjes
- 1/2 Chinese kool in dunne reepjes
- 1 limoen in kwarten
- naar smaak zout en peper
Voor de pindasaus
- 25 gram pindakaas (100% natuurlijk)
- 1 el ketjap
- 1 tl vissaus
- 100 ml kokosmelk
- 1/2 limoensap
- 1 tl honing
- Kook de eieren 7 minuten, pel en halveer.
- Kook de sperziebonen 15 minuten in water met wat zout. Tenslotte kook je de zoete aardappel 10 minuten in water met zout.
- Doe de ingrediënten voor de pindasaus in een pan en verwarm op laag vuur. Niet laten koken! Roeren tot het een egale saus is.
- Verwarm de olie in een pan en bak de kip tot deze gaar is. Snijd de kip daarna in dunne plakjes.
- Verdeel de groente, ei en kip over twee borden. Schenk de pindasaus erover, bestrooi met gebakken uitjes en leg de limoen erbij om naar smaak uit te knijpen.
Boek: Dafne Likes
Auteur: Dafne Schippers
Wat was er ook alweer zo leuk aan Dafne Likes?
Dafne Likes is een van mijn favoriete boeken van 2017: simpele maar gezonde recepten. Een gezonde versie van een pizza? Dafne heeft een gezondere versie! Snelle lunch voor onderweg? Dafne heeft genoeg alternatieven met een spannende twist voor in de lunchtrommel. Dit is een van de kookboeken die ik nog steeds regelmatig uit de kast trek voor een lekker receptje! Dus een recept uit Dafne Likes mocht in onze sportieve kip- en kalkoenrecepten niet ontbreken.
Liefs,
Charlie en Kim