Deze stoof met tonijn en kikkererwten is echt net even iets anders dan wij gewend zijn, een stoof met lappen vlees. Super fris, lekker, mager en een boost voor je energieniveau!
Net even anders!
Voor mij was deze stoof, die ik bij mijn tante kreeg, echt een verrassing. Mijn moeder is dol op stoof en dat is meestal met kip of vlees. Ik heb dan ook tante lief aangekeken en er zelf een andere draai aan gegeven. Met lekker extra groenten voor een boost energie!
Deze stoof kan je ook makkelijk vega maken door de tonijn te vervangen door 200 gram tempeh. Zo is er voor elk wat wils!
Een goed gevoel hebben over je eetpatroon je lijf en meer energie? Wellicht is mijn coaching iets voor jou. Check het hier!
Een heerlijke voedzame stoof!
Wat heb je nodig:
(voor 4 personen)
- 1 rode ui
- 2 el olijfolie
- 2 gele paprika’s
- 1 oranje paprika
- 200 gram gekleurde cherrytomaatjes
- 2 tenen knoflook
- 2 blikken kikkererwten (à 4oo gram)
- 1.5 tl gerookte paprikapoeder
- 2 blikken biologische tomatenblokjes (à 400 gram)
- 2 handjes verse peterselie
- 2 blikjes tonijn op water à 145 gram
- 2 tl gemalen komijn
- Snijd de rode ui in maantjes. Verhit de olie in een pan op het vuur en bak de uien ongeveer in 5 minuten goudbruin.
- Halveer ondertussen de gele paprika’s en snijd in reepjes of grove stukken.
- Snijd nu ook de twee knoflooktenen fijn.
- Voeg de paprika’s, knoflook paprikapoeder en de komijn toe aan de uien en bak zeker 5 minuten mee.
- Ondertussen giet je de kikkererwten in een vergiet en spoel je ze schoon onder koud stromend water.
- Voeg deze toe met de tomatenblokjes uit blik. Zet de deksel op de pan, draai het vuur op middelhoog en laat 8 minuten staan.
- Laat ondertussen de blokjes tonijn uitlekken. Snijd de peterselie fijn. Breng de stoof op smaak met peper en zout.
- Voeg ook de tonijn toe. Deksel erop en nog 4 minuten laten staan op laag vuur.
Optioneel: voeg een citroen in partjes toe!
PS de smaak van stoofpotjes te pakken? Deze is ook superlekker!