Een visstoofpotje, dat ik dat niet eerder heb bedacht… Zo makkelijk, heerlijk van smaak en super gezond! Ik heb een drukke week en wilde iets maken wat ik gewoon lekker easy 2 dagen zo op kan warmen en weg happen. Ik heb een prachtige tajine staan thuis, vaker gebruikt voor het stoven van bijvoorbeeld lam maar nog nooit voor vis. Waarom eigenlijk ook niet? Voor dit gerecht heb je niet perse een tajine nodig je kunt ook gewoon een mooie stoofpan gebruiken, hoe handig is dat?

visstoofpotje

Ik koop meestal gewoon alle groenten waar ik zin in heb en gooi dit met lamsvlees en kruiden erin. Nu ging ik lekker relaxed naar de markt en Albert Heijn. Ik hou immers van boodschappen doen op mijn vrije dag. Eens lekker ontspannen met als beloning lekker eten!

Wat heb je nodig:
(voor 4 porties) 

  • 4 stukken witvis, ik gebruikte zeebaars.
  • 3 blikken tomatenblokjes
  •  1 grote broccoli
  • 2 zakken HAK gemengde bonen
  • 1 courgette
  • 2 laurierbladen
  • 3 rode uien
  • 1 teen knoflook
  • 1 bouillon blokje
  • 5 grote zoete aardappels
  • 1/2 salami
  • 1 el kruiden naar smaak, ik gebruikte Mr. Flavor!

visstoofpotje

  1. Vul de tajine of stoofpan met een laagje water van ongeveer 2 a 3 cm. Doe het laurierblad en het bouillon blokje erin.
  2. Snijd de ui, knoflook, courgette en doe deze erbij,
  3. Snijd de zoete aardappelen in grove blokken, de broccoli (ook de wortel, geschild voor een extra smaak) en voeg deze toe.
  4. Doe de bonen (uitgelekt en afgewassen) en de tomaten blokjes erbij.
  5. Kruid naar smaak!
  6. Voeg als laatste de salami in stukjes en de vis in stukken toe.
  7. Deksel erop en laat op zeer laag vuur 30 a 45 minuten staan.
  8. Check of alles gaar is en smullen maar!

visstoofpotje

visstoofpotje

Liefs,

Charlie’s Kitchen