Tomatensalade uit Flavour van Yotam Ottolenghi - Charlie's Kitchen

Tomatensalade uit Flavour van Yotam Ottolenghi

tomatensalade met geitenkaas, flavour, yotam ottolenghi

Maandelijks komen er tientallen kookboeken uit. Van de leukste themaboeken tot de meest praktische exemplaren. Boeken die gaaf zijn om te hebben of die niet in jouw boekenkast mogen ontbreken, maar ook die je alleen hoeft door te bladeren in de winkel. Die laatste ga je niet tegenkomen op Charlie’s Kitchen. De pareltjes die net dat beetje extra aandacht verdienen, kun je vinden in de rubriek Uitgelicht. En deze keer is dat Flavour van Yotam Ottolenghi met het recept voor een heerlijke tomatensalade.

Flavour

Eerlijk is eerlijk: (KIM) ik denk dat ik zo ongeveer de laatste foodie ben die is gearriveerd op het groentefeestje van de Israelische chef. Geen idee waarom eigenlijk, want de man is een ware kunstenaar met groente en smaak. En wie mij kent, weet dat ik wild ben van de Israelische keuken. Maar als ik dan toch de laatkomer ben op het feestje kan ik maar beter voor een grootse entree gaan.

Flavour is zijn laatste pil voor inspirerende – overwegend – vegetarische gerechten. De beste man mikt wel eens een anjovisje door een saus. Maar dat is dan ook wel het enige. In het boek vind je tal van inspirerende gerechten en combinaties waar je niet snel op zou komen. Sterker nog, de doorgewinterde carnivoor bij ons thuis klaagde geen seconde bij de gerechten die ik hem voorschotelde.

Want Ottolenghi is meester in het combineren van smaken en structuren, waardoor je nooit een bord vol zompig saai eten voorgeschoteld krijgt. Voor de liefhebbers van de snelle keuken: bij de meeste gerechten in Flavour moet je wat moeite doen om een prachtig gerecht op je bord te krijgen. Misschien is dit niet meteen jullie ideale boek om de vegetarische keuken mee te verkennen.

Voor wie een minuutje meer of minder en een bezoekje aan een speciaalzaak niet schuwt: dit is echt een waanzinnig tof boek vol creatieve uitspattingen. De een wat bewerkelijker dan de ander. Wij aten de knoedels in tomatensaus, die vooral deed denken aan een melanzane alla parmigiana, een hummus met paddenstoelen en een tomatensalade met geitenkaasdressing (het recept vind je hierna). Allemaal bomvol smaak en bereid op een manier waarop je het niet zou verwachten.

Het heeft even geduurd maar ik ben nu officieel ook fan van Ottolenghi!

Het boek bestel je hier!

Yotam Ottolenghi, Flavour, tomatensalade met geitenkaas

Tomatensalade met yoghurt, geitenkaas, limoen en kardemom

Wat heb je nodig:
(voor 4 personen)

 • 70 gram Griekse Yoghurt
 • 50 gram zachte geitenkaas
 • 1 limoen – 1 tl rasp & 1 ½ el sap
 • ½ teen knoflook geperst
 • ½ tl kardemom
 • 1 tl chilipeper
 • 500 gram cherrytomaten gehalveerd
 • 1 grote sjalot, in ringen
 • 60 ml olijfolie
 • 10 gram muntblaadjes
 • Zout
 1. Meng de Griekse yoghurt en geitenkaas met de knoflook. Breng op smaak met een beetje zout. Voeg de helft van de limoenrasp, de helft van de kardemom en de helft van de chilipeper toe. Roer weer goed door elkaar.
 2. Meng de tomaten met de sjalot, het limoensap en 2 el olie met de overgebleven rasp, kardemom en chilipeper. Breng op smaak met zout. Roer hier het geitenkaasmengsel en de munt doorheen. Je mag nog rood van de tomaten zien als je het gemengd hebt.
 3. Leg de tomaten op een bord, besprenkel met de laatste olie en serveer meteen.

Ziet dat er niet fantastisch uit? De combinatie van tomaten en geitenkaas is zo lekker. Heb je bijvoorbeeld deze plaattaart ook al eens gemaakt?

Liefs
Charlie & Kim

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Corndog Bake
Avondeten

Corn Dog Bake

shoarmaschotel, ovenschotelbijbel, Janneke Philippi
Avondeten

Shoarmaschotel uit de oven

Gevulde croissant met scrambled eggs
Ontbijt

Croissant gevuld met scrambled egg

1 reactie op “Tomatensalade uit Flavour van Yotam Ottolenghi”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders