Die Kim weet wel wat ze voor ons maakt. Deze taco cups met gehakt en kidneybonen zijn super simpel te maken, extra leuk samen met de kinderen in de keuken (kidsproof!) en ook nog eens ontzettend lekker!
Mexicaanse twist?
Ik denk dat we allemaal wel eens wraps gegeten hebben of taco’s. Vandaag maken we van deze een combinatie. Net even anders, ziet er onwijs leuk uit en is uiteraard heerlijk!
De wraps kan je makkelijk gebruiken als mini taco en worden extra knapperig als je ze een beetje insmeert met olijfolie.
Wij maakten het wel af met verse guacamole. Wij delen er vandaag maar liefst 3 heerlijke variaties op guacamole voor bij de taco cups!
Taco cups met gehakt
Wat heb je nodig:
(voor 6 stuks)
- 3 grote wraps (volkoren is bewuster!)
- ½ zakje burritokruiden
- 300 gram rundergehakt
- 1 ui gesnipperd
- 6 el kidneybonen
- 50 gram Beemsterkaas, (wij gebruikten jalopeno geraspt)
- 1 paprika, in stukjes
- Handje nachochips verpulverd en wel
Optioneel: tabasco
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Fruit de ui en voeg na twee minuten het gehakt en de burritokruiden toe. Bak het gehakt rul en zet daarna weg.
- Vet een muffinvorm in met een beetje olie.
- Snijd de zijkanten van de wraps, zodat je een groot vierkant overhoudt. Snijd hier ook vierkanten van. Vul zes van de gaatjes met twee velletjes wrap, zodat je een klein bakje hebt.
- Vul de bakjes met een beetje gehakt, de paprika en de kidneybonen. Strooi hier de kaas overheen.
- Zet voor 15 minuten in de oven en maak af met een beetje nachos en een paar druppeltjes tabasco.
Serveer meteen!