Ga jij ook al aan bij speculaas? Deze speculaascake (bites) zijn echt een smaakfeestje in je mond en nog vol met vitamientjes ook. Wel in balans houden hè 😉
NOG LEKKERDER - het kan!
Oehh, nu ga ik jou echt mijn geheim vertellen om deze simpele cake lekkerder te maken en dan NOG lekkerder. Alle drie de opties zijn echt om je vingers bij af te likken hoor. Geen twijfel aan 😁
Op de foto die in deze blog heb ik de basis bites gemaakt. De week erna maakte ik ze nogmaals toen ik visite had en toen dacht ik: ik maak ze extra speciaal! Hoe ik dat deed? Nou, door witte chocolade te smelten, te mengen met mascarpone en daar de bovenkant mee te besmeren wanneer de bites zijn afgekoeld. TE LEKKER!
Maar….
De week erna maakte ik de frisse variant. Namelijk die met mascarpone en sinaasappelsap. JA ECHT! De combinatie van speculaas en sinaasappel is magisch!
Lees maar snel mee!
Speculaas bites. Extra lekker met sinaasappel!
Wat heb je nodig:
(voor 10 stuks)
➡️ Die je kan invriezen
- 200 gram spelt- (of haver) meel
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl speculaaskruiden (koek kruiden)
- 80 gram walnoten
- 140 ml kokosolie
- 160 gram agavesiroop of honing
- 250 gram wortels
- 2 eieren
Optioneel:
- 1 sinaasappel
- 150 gram mascarpone
- Verwarm de oven voor op 150 graden en hak de walnoten. Rasp de wortels.
- Meng de walnoten samen met de koekkruiden, kokosolie, agavesiroop en eieren tot een luchtig beslag.
- Spatel het meel en bakpoeder door het mengsel en voeg als laatste de wortel toe.
- Giet het beslag in een bakvorm die je met bakpapier bekleed hebt en bak in 60 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
Maak je gebruik van de opties?
- Rasp de schil van de sinaasappel.
- Pers de sinaasappel uit.
- Meng het sinaasappelsap met de mascarpone en schep een flinke klodder op de afgekoelde cake.
Nog meer lekkers bakken? Deze is ook om je vingers bij af te likken!