Speculaas wortel bites met walnoten - Charlie's Kitchen

Charlie’s Kitchen bestaat gewoon 10 jaar!

Om dit bijzondere jubileum te vieren, bundel ik mijn meest bekeken en geliefde recepten van de afgelopen 10 jaar in mijn derde boek. Dit unieke exemplaar is alléén tijdens de jubileumperiode verkrijgbaar, dus grijp je kans!

Speculaas wortel bites met walnoten

Ga jij ook al aan bij speculaas? Deze speculaascake (bites) zijn echt een smaakfeestje in je mond en nog vol met vitamientjes ook. Wel in balans houden hè 😉

NOG LEKKERDER - het kan!

Oehh, nu ga ik jou echt mijn geheim vertellen om deze simpele cake lekkerder te maken en dan NOG lekkerder. Alle drie de opties zijn echt om je vingers bij af te likken hoor. Geen twijfel aan 😁

Op de foto die in deze blog heb ik de basis bites gemaakt. De week erna maakte ik ze nogmaals toen ik visite had en toen dacht ik: ik maak ze extra speciaal! Hoe ik dat deed? Nou, door witte chocolade te smelten, te mengen met mascarpone en daar de bovenkant mee te besmeren wanneer de bites zijn afgekoeld. TE LEKKER!

Maar….

De week erna maakte ik de frisse variant. Namelijk die met mascarpone en sinaasappelsap. JA ECHT! De combinatie van speculaas en sinaasappel is magisch!

Lees maar snel mee!

Speculaas bites. Extra lekker met sinaasappel!

Wat heb je nodig:
(voor 10 stuks)

➡️ Die je kan invriezen

  • 200 gram spelt- (of haver) meel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl speculaaskruiden (koek kruiden)
  • 80 gram walnoten
  • 140 ml kokosolie
  • 160 gram agavesiroop of honing
  • 250 gram wortels
  • 2 eieren

Optioneel:

  • 1 sinaasappel
  • 150 gram mascarpone
  1. Verwarm de oven voor op 150 graden en hak de walnoten. Rasp de wortels.
  2. Meng de walnoten samen met de koekkruiden, kokosolie, agavesiroop en eieren tot een luchtig beslag.
  3. Spatel het meel en bakpoeder door het mengsel en voeg als laatste de wortel toe.
  4. Giet het beslag in een  bakvorm die je met bakpapier bekleed hebt en bak in 60 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

Maak je gebruik van de opties?

  1. Rasp de schil van de sinaasappel.
  2. Pers de sinaasappel uit. 
  3. Meng het sinaasappelsap met de mascarpone en schep een flinke klodder op de afgekoelde cake. 

Nog meer lekkers bakken? Deze is ook om je vingers bij af te likken!

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders