Ik kwam op het idee deze spaghetti met bacon te maken door het tijdschrift Delicious dat ik kreeg van een vriendin.
In eerste instantie sprak de foto mij erg aan, de kleurencombinatie en na het lezen ook een deel van het recept. Het ging eigenlijk om een rotelle met doperwtensaus en zalm. Ik had nog bacon in huis en besloot de zalm hierdoor te vervangen. Spaghetti met een frisse saus, die overigens ook nog eens heel gezond is, want het is een combinatie van groenten en een zoute bite. Klinkt goed toch?
Soms moet je gewoon even uit je comfortzone om nieuwe smaken te ontdekken, deze spaghetti met bacon was het meer dan waard. Ik vond het echt een smaaksensatie en ga de doperwten “saus” ook zeker omtoveren tot een humus voor op brood want het is echt een keer wat anders.
Spaghetti met bacon
Wat heb je nodig:
(Voor 2 personen)
- 250 gram tuinerwten (diepvries)
- 1 bosje munt
- 1 el olijfolie
- 1/2 citroen
- 1 teen knoflook
- 150 gram spaghetti (volkoren of spelt)
- 8 plakjes bacon
- 12 gele tomaatjes
- Kook de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking.
- Doe ondertussen de doperwten in een pan heet water en giet ze weer af na 3 minuten.
- Doe de doperwten samen met de munt, olijfolie, rasp van een halve citroen, sap van een halve citroen en een knoflookteen in de keukenmachine of gebruik een staafmixer. Maak er een grove saus van!
- Was de tomaatjes goed en halveer deze.
- Verhit een pan, snijd de bacon in reepjes en bak deze lekker knapperig.
- Giet de spaghetti af, schep op een bord met daaroverheen de saus, bacon en tomaat.
- Bestrooi eventueel met wat extra peper en zout.
Ik hoop dat ik jullie allemaal enthousiast heb gemaakt en jullie dit heerlijke gerecht aandurven! Vergeet mij dan vooral niet te taggen, ik ben heel benieuwd naar jullie creaties!
Liefs,
Charlie’s Kitchen
3 reacties op “Spaghetti met bacon”
Psst, staan 2 tyofoutjes in:
Een pak heet water en de laatste zin over het taggen klopt niet helemaal.
Verder klinkt het recept erg lekker en gaan we het zeker snel maken!
Zou dit ook lekker zijn met rode linzen pasta?
Pingback: Hummus van tuinerwten en limoen - Charlie's Kitchen