Heerlijk als er een simpele kip mango salade ontstaat op een middag waar je weinig tijd hebt. Ik heb altijd een koelkast vol verse groenten en genoeg in de kast staan om iets in elkaar te flatsen. Heb ik dat niet? Dan ben ik sneller geneigd bijvoorbeeld ham-kaas croissantjes te kopen. Ook erg lekker op ze tijd! Maar met deze simpele ingrediënten heb je al een onwijs lekkere salade, maak meteen twee porties dan ben je voor de volgende dag ook gewoon klaar.
Kip mango salade
Wat heb je nodig:
(voor 1 persoon)
- 100 gram kikkererwten
- 2 el mais
- 1 zakje wasabi rucola
- 3 el zilvervliesuitjes
- 1/2 mango
- 1 gerookt kippetje
- 1 tomaat
- 1/2 bosui
Dressing: 1 el olijfolie, 1 el limoensap, 1 el honing en 1 el mosterd.
- Snijd de kip, bosui, tomaat en mango in blokjes.
- Was de kikkererwten goed af en voeg deze hierbij.
- Voeg alle ingrediënten samen en hussel door elkaar.
- Maak in een apart kommetje de dressing en sluit hier mee af.
Die pot zilvervliesuitjes deed mij denken aan vroeger, mijn vader had altijd een pot met zoet-zure augurken staan. Daarnaast ook de zilvervliesuitjes en Piccalilly voor bij de stamppot. Van die dingen die je eigenlijk nooit meer eet sinds je het huis uit bent, extra lekker als je het wel weer eet!
Liefs,
Charlie’s Kitchen