Simpele, maar oh zo lekkere eigengemaakte erwtensoep zoals ik hem ken van vroeger bij oma. Ik deel vandaag haar beroemde recept om jou mee te laten genieten en je energie een boost te geven!
Is jouw basisgezondheid in orde?
Misschien ben je vandaag voor het eerst op mijn website en wellicht ben je hier vaker om te genieten van mijn lekkere recepten. Als voedingsdeskundige wil ik je ook graag wat meegeven en dat is dat het prachtige mooie lichaam van ons benzine nodig heeft om jou te voorzien van o.a. ENERGIE. Daarom is het belangrijk dat jij alle vitaminen en mineralen binnenkrijgt. Dat start simpel bij bijvoorbeeld 500 gram groenten en 3 stuks fruit per dag te eten, maar ook je basissupplementen in te nemen. Ik gebruik zelf al 2 jaar Vitaily en werk inmiddels met hun samen. Ik maak recepten voor hun en zij leveren de supplementen aan mijn cliënten. Samen maken we de wereld energieker en gezonder. Als je de code charlieskitchen gebruikt bij het afrekenen gaat er iets van de prijs af. Hoe leuk is dat! Ik schreef een artikel over basissupplementen, waarom je ze nodig hebt en waarom ik voor deze kies. En nee, ik krijg niet betaalt om dit artikel te schrijven. Dat zet ik er altijd eerlijk bij ❤️
Erwtensoep
Wat heb je nodig:
(voor 3-4 personen)
- 1 flesje Zonnatura basis groentesoep
- 250 gram spliterwten
- 400 gram gemarineerd (kip) nasivlees
- 1 prei
- 1 kleine selderijknol
- 2 aardappels
- 6 takjes bladselderij
- 1 (kip) rookworst (of vega)
- Zout en peper
Optioneel: Vervang de worst door kikkererwten.
- Was de spliterwten in een zeef en week ze 12 uur in een soeppan met 1.75 liter water.
- Schenk de Zonnatura basis groentesoep bij de erwten, voeg het gemarineerde kip nasivlees toe en laat de soep een uur zachtjes koken.
- Snijd de prei in ringen en de selderijknol in blokjes. Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes.
- Roer de prei, knolselderij, aardappels en fijngesneden bladselderij (houd 1 eetlepel apart) erdoor. Leg de hele worst in de soep om mee te trekken!
- Kook de soep nog 30 minuten zachtjes tot de erwten tot puree zijn gekookt. Haal de worst eruit, snijd hem in plakjes en roer goed door de soep heen.
- Breng de soep op smaak met peper en zout en gebruik bij het opdienen de eetlepel selderij.