Shakshuka met zoete aardappel - Charlie's Kitchen

Charlie’s Kitchen bestaat gewoon 10 jaar!

Om dit bijzondere jubileum te vieren, bundel ik mijn meest bekeken en geliefde recepten van de afgelopen 10 jaar in mijn derde boek. Dit unieke exemplaar is alléén tijdens de jubileumperiode verkrijgbaar, dus grijp je kans!

Shakshuka met zoete aardappel

De meeste foodies die een beetje actief zijn op social media hebben de Shakshuka wel voorbij zien komen. Maar nu wel een hele speciale variant, want vandaag maken we de shakshuka met zoete aardappel. Een heerlijke lunch of als avondeten.

Shakshuka is een easy peacy stoofgerecht met o.a. paprika en eieren. Een gerecht boordevol voedingsstoffen om de dag vol energie door te komen. Door de juiste kruiden geef je er extra smaak aan en wil je dit zeker vaker eten. Eén van mijn favoriete toevoegingen is dan ook harissa, een soort sambal, maar dan met wat extra pit. Als ik het als avondeten neem leg ik er vaak wat Turks brood naast..

shakshuka met zoete aardappel

Shakshuka met zoete aardappel

Wat heb je nodig:
(voor 4 personen)

  • 500 gram zoete aardappelen
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 3 gekleurde paprika’s
  • Olijfolie
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl komijn
  • Mespuntje zout
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 blikken gepelde tomaten
  • 4 tot 6 eieren
  • 1 bosje bladpeterselie

Optioneel: Griekse yoghurt, Turks brood of 1 el harissa

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes van ongeveer 2 bij 2 centimeter.
  2. Pel en snipper de ui, pel en pers de knoflook. Maak de paprika’s schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd ook deze in stukjes van 2 cm.
  3. Zet een braadpan op het vuur, verhit de olijfolie en fruit de knoflook en ui aan.
  4. Voeg de aardappelen, paprika’s, paprikapoeder, komijn, zout en peper toe en bak ongeveer 6 à 8 minuten.
  5. Doe nu ook de tomatenpuree erbij en roerbak een minuut. Voeg de gepelde tomaten toe. Kook in 15 à 20 minuten de groenten gaar en check of de saus een beetje dikker is geworden. Is het te dik, voeg dan wat extra water toe.
  6. Maak met een eetlepel kuiltjes in de groentenpan, breek in elk kuiltje een ei.
  7. Leg de deksel nu op de pan en laat het gerecht stoven tot de eieren goed zijn. Snijd tenslotte op het laatst de peterselie en strooi dat over het gerecht.

Liefs,

Charlie’s Kitchen

PS Op zoek naar een ander gerecht, had je deze curry al geprobeerd?

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders