Een heerlijke curry die snel klaar is en waar je lekker een grote pan van kunt maken. Je kunt het invriezen of gewoon lekker als lunch meenemen naar je werk!

Ik houd van curry, alle smaken die samen komen geven een warm gevoel in je buik. Je kunt natuurlijk currykruiden kant-en-klaar halen uit een potje (let op, zonder e-nummers en suiker) maar je kunt zelf ook een mengsel maken van 1 el kerriepoeder, 1/2 el komijnpoeder, 1/2 tl knoflookpoeder, 1/2 tl paprikapoeder, 1/2 tl gemberpoeder en 1/2 tl kurkuma. Maak het zelf, en bewaar het in een afgesloten potje, handig!

kip curry

Wat heb je nodig:
(voor 4 porties)

  • 2 tl kokosvet
  • 4 stuks kipfilet
  • 2 rode uien
  • 2 tenen knoflook
  • 400 gram pompoenstukjes
  • 2 el gele of rode currykruiden
  • 1 blik kokosmelk light
  • 4 tomaten
  • 200 gram mangostukjes
  • 300 gram zilvervliesrijst of zoete aardappel
  • 1 bosje koriander

Optioneel: cashewnoten

Curry

  1. Snijd de knoflook en ui fijn, snijd de kip in grove stukken en bak deze samen met de ui en knoflook op hoog vuur.
  2. Voeg de pompoenblokjes toe en bak goed mee.
  3. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
  4. Voeg nu ook de curry kruiden, mosterd en kokosmelk toe.
  5. Als laatste voegde ik de tomaten in grove stukken erbij en ook de mango.
  6. Laat zo’n 20 minuten pruttelen op laag vuur.
  7. Snijd de koriander fijn, roer de rijst door het prutje en versier met de koriander.

Liefs,
Charlie’s Kitchen

PS: Plan deze heerlijke curry in als diner, de Daily Planner kan je hier downloaden.