Simpel kan soms zo lekker zijn. Een sappige biefstuk met zoete aardappel bijvoorbeeld: een simpel recept voor een echte doordeweekse daghap.
Sweetness
Zoete aardappel is helemaal hip en happening en dat is niet voor niets. Deze mooi gekleurde aardappel is heerlijk zoet van smaak en makkelijk te combineren met andere producten. Daarnaast is het ook nog eens goed voor je gezondheid, werkt het tegen stress, bevat het probiotica die je darmflora voedt en is het goed voor de ogen en huid.
Zoete aardappel met biefstuk
Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)
- 400 gram zoete aardappel
- 2 biefstukken
- 1/2 el kaneel
- peper en zout naar smaak
- roomboter om in te bakken
Voor de salade:
- 50 gram gemengde sla
- 150 gram snoeptomaatjes
- 1/2 komkommer
- 4 augurken
- Dressing naar keuze (honing, mosterd, peper en zout bijvoorbeeld)
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de zoete aardappel en snijd deze in grove stukken. Bestrooi met wat kaneel, zout en peper en doe deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet het geheel ongeveer 30 minuten in de oven.
- Bak de biefstuk in wat roomboter.
- Meng de sla, tomaatjes, de in plakjes gesneden komkommer en de fijngesneden augurken in een grote kom en giet de dressing eroverheen.
- Verdeel de aardappeltjes en de salade over twee borden en leg op ieder bord een biefstuk.
Liefs,
#TEAMCHARLIE