Een frisse klassieker op het menu vandaag bij Charlie’s Kitchen. Een simpele salade met spitskool die als lunch kan, maar ook heerlijk is als diner op een zomerse avond.
Spitskool als superfood
Deze koolsoort is een groente die we vaak vergeten of waarvan we gewoon niet weten wat we er mee aan moeten. En dat terwijl deze zo makkelijk toe te passen is in verschillende warme en koude gerechten.
Spitskool is familie van de witte kool. Het bevat vele antioxidanten en heeft een ontstekingsremmende functie. Kortom, een superfood van eigen bodem!
Koolsalade
Wat heb je nodig:
(voor 1 persoon)
- 1 gebraden kipfilet
- 150 gram spitskool in reepjes
- 1/2 groene peper in ringetjes
- 50 gram mango in blokjes (handig uit de vriezer!)
- 1 handje muntblaadjes
- 50 gram (gezouten) cashewnoten
Dressing
- 1 scheutje magere yoghurt
- sap 1/2 limoen
- Meng alle ingrediënten door elkaar.
Tip: Als je deze salade vooraf maakt, trekken de smaken goed in de
salade. Voeg dan alleen de cashewnoten wat later toe.