Rettich ceviche uit de inmaak- en fermenteerbijbel - Charlie's Kitchen

Rettich ceviche uit de inmaak- en fermenteerbijbel

rettich ceviche, inmaak- en fermenteerbijbel

We maakten een snel gerecht uit de Inmaak- en Fermerteerbijbel: de rettich ceviche. Perfect als hapje voor de Kerst en helemaal vegan!

Fermenteren kun je leren

Niet alleen een basis om een lading smaak aan een ingrediënt of gerecht toe te voegen, maar ook om de houdbaarheid te verlengen en te koken met no waste. Een fantastisch moment om de de Inmaak- en Fermenteerbijbel in jouw keuken te leggen. Want Simone van Thull creëerde niet alleen meer dan 230 recepten om groenten en fruit te fermenteren, maar ook levert ze stap voor stap uitleg over hoe je het beste iets kunt bereiden. 

Dus staan hier sinds kort homemade pickles in de kast, maar ook zelfgemaakte kimchi en ingelegd mosterdzaad. Weet je niet wat je met jouw potje ingemaakte groente moet? Dan helpt Simone je met een prachtig recept om het smaakbommetje in te verwerken. En fermenteren blijkt in de meeste gevallen een stuk minder lastig dan je denkt. Je hebt wel wat geduld nodig.

We maakten een iets sneller gerecht uit de Bijbel: de rettich ceviche.

Luister wekelijks naar de Charlie’s Kitchen podcast waarin ik je als voedingsdeskundige en orthomoleculair deskundige alles leer over dat prachtige lichaam van jou, een gezonde leefstijl, en op de juiste manier wat kilo’s kwijt te raken. Maar vooral nooit meer vreten en diëten!

rettich ceviche, inmaak- en fermenteerbijbel

rettich ceviche

Wat heb je nodig:
(voor een grote schaal hapjes)

  • 500 gram rettich, in mooie dunne ronde plakken gesneden
  • 1 sjalot, in stukjes
  • 1 rode peper, in stukjes
  • 1 teen knoflook, in stukjes
  • 2 cm gember, in stukjes
  • 80 ml citroensap
  • 125 ml verse sinaasappelsap
  • 10 takjes koriander
  • Zeezout
  • Ronde nachochips van Santa Maria 
  1. Doe de plakjes rettich in een diep bord
  2. Doe de overige ingrediënten – behalve de nacho’s – in een keukenmachine en maal tot een mooie dikke substantie met groene en rode spikkels. Nu heb je tijgermelk.
  3. Schenk de tijgermelk over de rettich en meng goed. Laat minimaal 2 uur afgedekt staan.
  4. Leg losse nacho’s op een bord. En leg op iedere nacho een plakje rettich ceviche. 

Serveer meteen! 

Lekker met de Apricot Cosmo uit de Cocktailbijbel.

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Lunch

Flatbread met kippendij en kaas

Gyoza bowl, Gyoza, bowl, Japans
Avondeten

Gyoza bowl

Lunch

Italiaanse frittata met fusilli pasta

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders