We maakten een snel gerecht uit de Inmaak- en Fermerteerbijbel: de rettich ceviche. Perfect als hapje voor de Kerst en helemaal vegan!
Fermenteren kun je leren
Niet alleen een basis om een lading smaak aan een ingrediënt of gerecht toe te voegen, maar ook om de houdbaarheid te verlengen en te koken met no waste. Een fantastisch moment om de de Inmaak- en Fermenteerbijbel in jouw keuken te leggen. Want Simone van Thull creëerde niet alleen meer dan 230 recepten om groenten en fruit te fermenteren, maar ook levert ze stap voor stap uitleg over hoe je het beste iets kunt bereiden.
Dus staan hier sinds kort homemade pickles in de kast, maar ook zelfgemaakte kimchi en ingelegd mosterdzaad. Weet je niet wat je met jouw potje ingemaakte groente moet? Dan helpt Simone je met een prachtig recept om het smaakbommetje in te verwerken. En fermenteren blijkt in de meeste gevallen een stuk minder lastig dan je denkt. Je hebt wel wat geduld nodig.
We maakten een iets sneller gerecht uit de Bijbel: de rettich ceviche.
Luister wekelijks naar de Charlie’s Kitchen podcast waarin ik je als voedingsdeskundige en orthomoleculair deskundige alles leer over dat prachtige lichaam van jou, een gezonde leefstijl, en op de juiste manier wat kilo’s kwijt te raken. Maar vooral nooit meer vreten en diëten!
rettich ceviche
Wat heb je nodig:
(voor een grote schaal hapjes)
- 500 gram rettich, in mooie dunne ronde plakken gesneden
- 1 sjalot, in stukjes
- 1 rode peper, in stukjes
- 1 teen knoflook, in stukjes
- 2 cm gember, in stukjes
- 80 ml citroensap
- 125 ml verse sinaasappelsap
- 10 takjes koriander
- Zeezout
- Ronde nachochips van Santa Maria
- Doe de plakjes rettich in een diep bord
- Doe de overige ingrediënten – behalve de nacho’s – in een keukenmachine en maal tot een mooie dikke substantie met groene en rode spikkels. Nu heb je tijgermelk.
- Schenk de tijgermelk over de rettich en meng goed. Laat minimaal 2 uur afgedekt staan.
- Leg losse nacho’s op een bord. En leg op iedere nacho een plakje rettich ceviche.
Serveer meteen!
Lekker met de Apricot Cosmo uit de Cocktailbijbel.