Het kwijl loopt je al in de mond bij het idee dat je een red velvet cheesecake brownie mag eten toch? Bestaat het? JA! En super simpel te maken, extra leuk met Valentijnsdag!
Tony en ik
Voor dit recept gebruik ik Tony Chocolonely, is dit ook jouw beste vriend? Tony zijn missie is om met elkaar 100% slaafvrij de norm in chocolade te maken. Om dat te bereiken, volgen zij een routekaart. Hoever dat is en hoeveel impact ze maken zie je op hun site!
Ben je klaar voor de red velvet cheesecake brownie?
Wat heb je nodig:
(voor 8 stuks)
- 1 reep Tony Chocolonely Roos Framboos
- 200 gram boter
- 400 gram kristalsuiker
- 5 eieren
- 150 gram bloem gezeefd
- 30 gram cacaopoeder
- Paar druppels rode kleurstof
- 1/2 tl zout
- 400 gram roomkaas
- 1 tl vanille essence
- 120 gram frambozen
- Verwarm de oven voor op 170ºC.
- Begin met het maken van de brownie. Doe 250 gram suiker met de boter in een kom en klop tot een luchtig mengsel.
- Voeg daarna 3 van de eieren een voor een toe.
- Breek de Tony Chocolonely reep in stukjes en smelt deze au-bain-marie. Laat een beetje afkoelen als de chocolade gesmolten is.
- Roer de gesmolten chocolade, zout en de kleurstof erdoor.
- Voeg als laatste de bloem en cacao toe en spatel deze er voorzichtig doorheen.
- Houd een kwart van het mengsel achter en schep het overige mengsel in de beklede bakvorm (rechthoekig 20×30).
- Ga verder met de cheesecake. Klop in een andere kom de roomkaas met de overige suiker, eieren en de vanille glad.
- Verdeel hierna over het chocolademengsel.
- Schep hoopjes red velvet browniemengsel op de roomkaaslaag en trek er voorzichtig een vork doorheen.
- Leg de frambozen er tot slot op en bak in een voorverwarmde voor 50-55 minuten.
- Laat de brownies een nacht afkoelen in de koelkast en snijd daarna in blokken.
Helemaal in de Valentijn sfeer? Had je deze recepten dan ook al gezien?
❤️ Chocolade dadelhartjes
❤️ Valentijnsdag avocado toast
❤️ Tony Chocolonely aardbeien
❤️ Of deze Valentijnstaart?