Deze super voedzame maaltijd van quinoa met kerrie, zalm en groenten geeft je een verzadigd gevoel en een boost aan energie! Zoals je van mij gewend bent… lekker makkelijk te maken!
Lekker hollands die snijbonen!
In deze kerrie schotel met quinoa en zalm zitten snijbonen en weet je wel hoe lekker die zijn! Vroeger vond ik het altijd maar een droge meuk die ik naast mijn gekookte aardappel kreeg bij opa en oma. Maar wist je dat snijbonen ontzettend lekker zijn in wok- en andere schotels?
Snijbonen zijn ook nog eens super gezond! Ze zijn namelijk rijk aan vitamine K wat bijdraagt aan de opname van vitamine D en calcium. Belangrijk voor je botten en energie!
Daarnaast bevat de snijboon ontzettend veel vezels waar je darmen blij van worden. Gezonde darmen betekenen een betere opname van voedingsstoffen en dus meer ENERGIE!
Het recept voor deze quinoa schotel met kerrie, zalm en groenten
Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)
- 200 gram gerookte zalm
- 100 gram snijbonen, fijn
- 2 eieren
- 1 rode ui, gesneden
- 1 1/2 tl kerriepoeder
- 200 gram broccolirijst
- 1 el olijfolie
- 150 gram quinoa
Maak de schotel extra voedzaam met een courgette!
- Kook de quinoa zoals staat aangegeven op de verpakking.
- Brengt ondertussen ook een pan water aan de kook voor de twee eieren. Kook deze in 9 min. hard en spoel 2 minuten koud af.
- Snijd de courgette (mits je deze wil toevoegen) in reepjes of halve maantjes.
- Zet een wokpan op het vuur, verhit de olie, en voeg de ui en courgette toe. Bak 2 minuten en voeg de kerrie toe.
- Voeg nu ook de gesneden snijbonen toe en wok om en om. Voeg eventueel een beetje extra olijfolie toe.
- Pel de eieren.
- Giet de quinoa goed af en meng dit samen met de courgette, snijbonen, rode ui en kerrie.
- Snijd de zalm in snippers en voeg samen met het ei toe!
Zie je wel! Zo klaar. Eet smakelijk.
Liefs,
#TeamCharlie
PS Inspiratie gekregen en nog meer experimenteren met quinoa? Dit recept is ook super lekker.