Een vriendin van Kim is voor Kim de koningin van de Arabische keuken. Onlangs kwam ik onverwacht langs en hoe ze het doet, doet ze het, maar ze toverde binnen de kortste keren onwijs veel lekkers op tafel.
Dit gevulde platbrood met pulled chicken was mijn favoriet. Ik heb meteen het recept gevraagd.
Platbrood?
Wist je dat platbrood gewoon een simpel traditioneel recept is voor brood van bloem, yoghurt en een snuf zout? Makkelijk zelf te maken of gewoon lekker vers te kopen. Je kunt er eindeloos mee variëren bij bijvoorbeeld soep of salades, maar het is ook lekker bij curry’s!
Gevuld platbrood met pulled chicken
Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)
- 4 platbroden
- 300 gram kippendijen
- 1 courgette in kleine blokjes
- 4 lente-uien in ringen
- Sap en rasp van 1 citroen
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 2 eieren
- 1 el sumak
- 1 el gemalen komijn
Extra: 4 el hummus
- Bak de kippendijen tot je ze met twee vorken uit elkaar kunt trekken.
- Meng dan met de courgette en bak die kort mee.
- Voeg daarna alle kruiden toe. Laat afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 220 graden
- Roer de eieren en de lente-ui door het kipmengsel
- Beleg de helft van een platbrood met het mengsel en vouw dicht. Leg op een bakplaat. Smeer in met olijfolie. Herhaal met de overige platbroden of wraps
- Leg een vel bakpapier op de wraps en leg er een bakplaat op. Zet voor 15 minuten in de oven.
- Serveer met de hummus
Heb je de smaak van het platbrood te pakken? Probeer deze dan ook eens!