Net zo dol op pizza als ik? Deze pizza van pita is echt een heerlijk recept dat ontstaan is tijdens een leftover avond. Lekker voedzaam door de groenten, voor meer energie !
Artisjokkie
Ik ben dol op artisjok! Ik hoor in mijn omgeving dat ze vaak verbaasd zijn wanneer ik deze serveer. Ik denk dat de artisjok niet standaard bij iedereen in de keuken ligt. Ik hoop dat dit vanaf vandaag gaat veranderen!
De artisjok is super lekker op een pizza, maar ook door salades of ovenschotels. Zo at ik op Aruba de lekkerste pizza ever met burrata, gegrilde courgette, pijnboompitjes, olijfolie, artisjok en verse parmezaan. Wellicht moet ik dit recept ook maar eens gaan delen eerdaags😉
De artisjok is super voor de darmen. De soldaatjes in je darmen die keihard voor jou werken om alles in goede banen te leiden maken een vreugdedansje met z’n allen wanneer jij artisjok eet!
en dan nu het recept van deze pita pizza
Wat heb je nodig:
(voor 4 pita pizza’s)
- 300 gram gemengde cherrytomaten
- 4 artisjokharten – uit blik is prima
- 1 rode paprika
- 40 gram gemengde pitloze olijven
- 1 rode ui, in maantjes
- Handje babyspinazie
- 4 pita’s
- 4 el ricotta of crème fraîche light
- Snijd de gemengde cherrytomaatjes in tweeën.
- Snijd nu ook de artisjokharten door de helft en de paprika in reepjes of blokjes.
- Halveer de olijven.
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Let op: elke oven is anders.
- Smeer de pita in met de ricotta of crème fraîche, bestrooi met zeezout en peper, en beleg met de groenten en olijven, behalve de spinazie. Die is voor het laatste moment!
- Zet de pita pizza’s ongeveer 8 minuten in de oven.
- Wanneer je ze uit de oven haalt maak je het af met de spinazie en eventueel wat olijfolie, peper en zout!
Simpel, gezond en zo klaar. Wat wil je nog meer.
PS De smaak van artisjok te pakken? Dan is dit recept ook echt iets voor je.