Dat ik fan ben van de HEMA is geen geheim denk ik zo. Nu het bijna Pasen is mocht ik van mijzelf eens flink Paasshoppen en maakte ik een bananenbrood + arretjescake!
Jij paasei!
Voor de paaseitjes moet je dit jaar echt naar de HEMA. Tientallen smaken en zelfs een nog luxere variant, namelijk de opschep eitjes. Leuk in een mooie cadeauverpakking of natuurlijk gewoon lekker voor jezelf! Door de winkel lopen is echt een hele paasbeleving! Ik kwam thuis met verschillende eitjes, nieuw servies en een paas bakblik.
Paas bananenbrood - perfect voor de brunch!
Wat heb je nodig:
(1 cake)
➡️ Bakblik van de Hema
- 200 gram havermeel (of fijngemalen havermout)
- 4 rijpe bananen (de schil moet al bruine stippen hebben!)
- 3 eieren
- 4 tl bakpoeder
- 1 el koekkruiden (speculaaskruiden of kaneel kan ook)
- snufje zout
- 8 pure chocolade paaseitjes van de HEMA
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Bedek het bakblik met bakpapier.
- Hak de paaseitjes fijn.
- Meng in een blender de eieren met de bananen goed totdat het een glad mengsel is.
- Meng dit met alle droge ingrediënten met een mixer.
- Bak de cake 45 minuten en controleer met een satéprikker. De cake is gaar als de prikker er schoon en droog uit komt, als je deze in het midden van de cake steekt.
Recept arretjescake
Wat heb je nodig?
- 2 eieren
- 200 gram witte basterdsuiker
- 50 gram cacao
- 200 gram ongezouten boter
- 150 gram Nizza Kokos mini
- 1 zakje paaseitjes melk-kokos-crips HEMA
Hoe maak je het?
- Doe de eieren met de suiker in een kom en mix in 3 minuten luchtig met een handmixer. Voeg lepel voor lepel al roerend de cacao toe. Smelt ondertussen de boter in een steelpan op laag vuur. Schenk de boter al roerend bij het cacaomengsel. Blijf roeren tot een egaal mengsel.
- Hak de paaseitjes doormidden – houd er een paar achter – en meng samen met de koekjes door het chocolademengsel.
- Bekleed een cakeblik met bakpapier en schep het mengsel erin. Versier met de overgebleven paaseitjes en eventueel vrolijke sprinkels.
- Laat minimaal twee uur in de koelkast opstijven.
Heb je trouwens ook al de recepten voor de paas high tea gezien? DELICIOUS!