(N)ice cream is net even anders dan de ice cream die wij gewend zijn vol suiker en room. Deze gezondere versie is stiekem nog veel lekkerder als ik eerlijk ben. Boordevol eiwitten, vitaminen en mineralen! Een echt zomers top ontbijt!
Banana power
De banaan is een echte superfood! Maar er zijn wat dingen die je moet weten van de banaan. Een onrijpe banaan die nog groen is is het hoogst in zetmeel. Dit zorgt ervoor dat je stofwisseling net iets harder moet werken, wat een positief effect heeft voor jou. Ook is de groene, niet rijpe, banaan rijk aan probiotica wat bijdraagt aan een gezonde darmwand en opname van de voedingsstoffen.
Dan hebben we de banaan die geel is, nog niet helemaal rijp. Deze is laag in suikers, hoog in voedingsvezels en daardoor blijft je bloedsuikerspiegel meer in balans.
Dan heb je de rijpe banaan. Deze is donkergeel en rijk aan antioxidanten, super hoog in voedingsvezels en rijk aan magnesium!
En dan de uberrrr rijpe banaan die bruine stippen heeft (mijn favoriet). Deze is zeer makkelijk om te verteren, ideaal voor een energieboost en rijk aan magnesium. Nadeel: weinig zetmeel (omgezet naar suikers). De rijpe banaan is ideaal als smaakmaker voor smoothies en andere zoete baksels die je wil maken!
Deze prachtige foto is gemaakt door Melissa van “Lis Loves Cooking”
Tijd om jouw (n)ice cream te maken!
Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)
- 3 bevroren rijpe bananen
- 2 rijpe perziken
- 1/2 avocado (mag bevroren, hoeft niet)
- 1 kiwi
- 1 handje blauwe bessen
- 400 ml soja kwark (vanille smaak is extra lekker 😉)
- 1 el poepzaad (bestel hier met kortingscode CHARLIESKITCHEN)
Optioneel: 2 scheppen eiwitpoeder + 200-300 ml water i.p.v soja kwark, ik gebruik deze het liefste.
En voeg wat vanille (poeder of van een vanille stokje) en kaneel toe = extra lekker!
- Doe de soja kwark, bevroren banaan, avocado en perzik in de blender en laat draaien tot alles goed gemengd is.
- Schenk het mengsel in twee kommen en maak af met de poepzaadjes (dikke aanrader 💩) , plakjes kiwi en blauwe bessen!
Makkelijk toch? Gek op ijs, maar niet op calorieën? Probeer dit recept dan eens.