Deze nacho’s zijn een echt weekendrecept en natuurlijk mag een koud biertje niet ontbreken. Of ga je liever voor een glas wijn? Deze nacho’s uit de oven met pulled chicken en zoete aardappel zijn nog voedzaam ook. Dat noemen wij echt in balans!
Paprika feest!
Paprika’s in alle kleuren maken je gerecht niet alleen veel leuker en vrolijker, maar vooral veel gezonder en voedzamer. Deze gekleurde kanjers zijn namelijk echt een vezels- en vitamine C bommetje. Wordt jouw lichaam heel blij van. Goed voor je energieniveau en stoelgang!
Nacho's uit de oven met pulled chicken, zoete aardappel en paprika!
Wat heb je nodig:
(voor 2-3 personen)
- 800 gram zoete aardappel, geschild
- 1 groene paprika
- 1 rode paprika
- 1 oranje paprika
- 2 lente-uitjes
- 400 gram pulled chicken (*)
- 4 el BBQ saus naar keuze (wij gebruikten the Original van Smokey Goodness).
- 75 gram belegen Beemsterkaas
- 2 – 4 handen tortillachips naturel
Optioneel: guacamole, limoen en tabasco (dikke aanrader!)
(*) Heb je nu geen pulled chicken? Bak dan 400 gram kippendijen voor 25 minuten in een braadpan met wat peper en zout op middelhoog vuur in een beetje olie. Dan kun je de kip met twee vorken zo uit elkaar trekken.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de zoete aardappel in dobbelsteentjes. Meng met een beetje olie, doe in een ovenschaal en zet voor 40 minuten in de oven.
- Ontdoe de paprika’s van de zaadlijsten en snijd in kleine blokjes. Snijd ook de lente-ui in ringetjes.
- Haal de zoete aardappels uit de oven. Doe hier de pulled chicken en paprika bij. Meng goed met de barbecuesaus. Strooi de kaas erover en zet de schaal voor nog 15 minuten in de oven op 180 graden.
- Strooi tot slot de tortillachips erover en zet terug voor 3 minuten op 180 graden.
- Maak tot slot af met de lente-ui en eventueel een beetje tabasco. Serveer met een partje limoen.
Het ziet er niet alleen lekker uit, het is ook heerlijk! En als je nog niet genoeg hebt van gerechten met nacho’s kun je dit ook proberen!
Liefs,
#TeamCharlie