De easy mugcake banaan ken ik al een tijdje en die blijft lekker. Maar dat je deze ook makkelijk zonder banaan kunt maken, wist ik niet. Dat is leuk, een keer iets anders. Eigenlijk ook wel eens lekker, want wel heel veel cakejes worden gemaakt met banaan. Deze mango mugcake als ontbijt is super makkelijk, gezond en heel erg lekker.
Mango business
Mango verkleint de kans op astma, versterkt ons immuunsysteem, heeft een bloedddrukverlagende werking, bevordert ons gezichtsvermogen, zorgt voor een goede hersenfunctie en zorgt voor een betere huid. Kortom, mango eten heeft een heleboel voordelen. Wie wil dat nu niet?
Mango mugcake
Wat heb je nodig:
(voor 1 persoon)
- 1/2 mango
- 1 ei
- 30 gram havermout
- 1 eetlepel kokosrasp
- Snijd de helft van het vruchtvlees van de mango. Prak dit zo fijn mogelijk met een vork en doe het in een kom of mok.
- Voeg het ei toe en meng het goed.
- Voeg vervolgens de havermout en de kokos toe. Roer alles goed door elkaar tot een goed mengsel.
- Zet nu de mugcake 1,5 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Eet smakelijk!
Wil je geen magnetron gebruiken? Zet het dan 20 minuten in de oven. Heb jij de mugcake met banaan al eens geprobeerd? Het recept vind je hier.
Liefs,
Charlie
1 reactie op “Mango mugcake: weer eens iets anders!”
Pingback: Mugcake met banaan - Charlie's Kitchen