Kim keek op Netflix onlangs Nadiya’s Time to Eat en zag daar haar beroemde sheet pancakes voorbij komen. Vandaag delen wij het recept voor deze makkelijke ovenpannenkoek, oftewel “sheet pancakes”!
Weekend vibes!
Hoe geniaal: pannenkoeken uit de oven. Geen gezeur met uren pannenkoeken flippen en pannen wassen. Die van Nadiya waren meer voor de zondagochtend (peanutbutter & jelly (!)), maar voor Charlie’s Kitchen ga ik voor een variatie met havermout en kokos. We willen het natuurlijk wel #ECHTINBALANS houden!
Makkelijke ovenpannenkoek
Wat heb je nodig:
(voor 4 personen)
- 250 ml (plantaardige) melk
- 250 gram havermeel
- 1 banaan
- 1 el honing
- 2 eieren
- 1 tl bakpoeder
- Rasp van 1 citroen
- 2 el geraspte kokos
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Bekleed een brownieblik van 29x19x4 met bakpapier.
- Meng het meel en bakpoeder met de melk.
- Voeg daarna de overige ingrediënten toe.
- Gooi de mix in het blik en zet voor 15 minuten in de voorverwarmde oven.
- Snijd in stukken en serveer meteen. Strooi er nog wat kokosrasp overheen.
Ga je voor de verandering toch graag voor een traditionele pannenkoek? Probeer dan deze maar eens. Die zijn ook nog eens skinny!