We vonden al dat het nieuwe boek van Donna Hay erg geschikt is als cadeau voor iedere kookliefhebber.
Eerlijk is eerlijk: Donna maakt gerechten voor iedereen. Niet te ingewikkeld, maar wel altijd vol met smaak. Basics to Brilliance is het logische vervolg op haar vorige bestseller. Deze keer gaan we met haar op de smaakmaker tour: mac and cheese met gorgonzola!
Even More Basics to Brilliance is bijzonder
Van gepofte knoflook tot de fijnste tomatensaus. Deze tovert ze dan weer om tot de heerlijkste gerechten voor elke dag. Er staan ook de nodige vega opties in.
En omdat Donna ook gek is op zoet, gaat ze daarmee los in het tweede deel van haar laatste boek.
Even More Basics to Brilliance is een bijzonder compleet en smakelijk boek en geef je aan iedereen die vaker iets verrassends op tafel wil zetten zonder al te veel moeite (of ingrediënten).
Wij maakten uit het boek een fijne schaal Mac and cheese, maar met een fijne hoeveelheid verstopte groente en gorgonzola. Ja, DAAR BEN IK DOL OP!!!
Bestel het boek Even more basics to Brilliance HIER
Mac and cheese gorgonzola
Wat heb je nodig:
(4 personen)
- 1 kg pompoen, blokjes
- 300 gram macaroni
- 80 gram boter
- 1,2 l warme melk
- 170 gram cheddar of Goudse kaas
- 80 gram Parmezaanse kaas
- 2 tl dijonmosterd
- Zout en peper
- 100 gram Gorgonzola
- 10 salieblaadjes
- Zuurdesemkruimels
- 200 gram zuurdesembrood in stukjes gescheurd
- 60 gram boter, gesmolten
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Leg de pompoen op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met olie en wat zout. Gaar in ongeveer 45 minuten. Laat afkoelen.
- Verhoog de temperatuur naar 200 graden.
- Kook de pasta in 8 minuten gaar.
- Smelt de boter in een pan, voeg de bloem toe en mik daarna de melk erbij. Breng aan de kook en laat 5-6 minuten pruttelen, terwijl je het mengsel roert. Haal de pan van het vuur en roer de cheddar, Parmezaan en mosterd door de saus. Breng op smaak met zout en peper.
- Schenk de saus over de pasta.
- Pureer de pompoen en meng door het pasta-kaas mengsel. Doe in de ovenschaal.
- Maak de kruimels door het brood en de boter te mengen. Strooi over de pastaschotel. Maak af met de salie.
- Zet voor 20-25 minuten in de oven tot het brood goudbruin is.
Nog een andere Mac and Cheese variant? Deze is ook hartstikke lekker.