Mac and cheese met gorgonzola van Donna Hay - Charlie's Kitchen

Charlie’s Kitchen bestaat gewoon 10 jaar!

Om dit bijzondere jubileum te vieren, bundel ik mijn meest bekeken en geliefde recepten van de afgelopen 10 jaar in mijn derde boek. Dit unieke exemplaar is alléén tijdens de jubileumperiode verkrijgbaar, dus grijp je kans!

Mac and cheese met gorgonzola van Donna Hay

We vonden al dat het nieuwe boek van Donna Hay erg geschikt is als cadeau voor iedere kookliefhebber.

Eerlijk is eerlijk: Donna maakt gerechten voor iedereen. Niet te ingewikkeld, maar wel altijd vol met smaak. Basics to Brilliance is het logische vervolg op haar vorige bestseller. Deze keer gaan we met haar op de smaakmaker tour: mac and cheese met gorgonzola!

Even More Basics to Brilliance is bijzonder

Van gepofte knoflook tot de fijnste tomatensaus. Deze tovert ze dan weer om tot de heerlijkste gerechten voor elke dag. Er staan ook de nodige vega opties in.

En omdat Donna ook gek is op zoet, gaat ze daarmee los in het tweede deel van haar laatste boek. 

Even More Basics to Brilliance is een bijzonder compleet en smakelijk boek en geef je aan iedereen die vaker iets verrassends op tafel wil zetten zonder al te veel moeite (of ingrediënten). 

Wij maakten uit het boek een fijne schaal Mac and cheese, maar met een fijne hoeveelheid verstopte groente en gorgonzola. Ja, DAAR BEN IK DOL OP!!! 

Bestel het boek Even more basics to Brilliance HIER

Mac and cheese gorgonzola

Wat heb je nodig:
(4 personen)

  • 1 kg pompoen, blokjes
  • 300 gram macaroni
  • 80 gram boter
  • 1,2 l warme melk
  • 170 gram cheddar of Goudse kaas
  • 80 gram Parmezaanse kaas
  • 2 tl dijonmosterd
  • Zout en peper
  • 100 gram Gorgonzola
  • 10 salieblaadjes
  • Zuurdesemkruimels
  • 200 gram zuurdesembrood in stukjes gescheurd
  • 60 gram boter, gesmolten
  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Leg de pompoen op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met olie en wat zout. Gaar in ongeveer 45 minuten. Laat afkoelen.
  3. Verhoog de temperatuur naar 200 graden.
  4. Kook de pasta in 8 minuten gaar.
  5. Smelt de boter in een pan, voeg de bloem toe en mik daarna de melk erbij. Breng aan de kook en laat 5-6 minuten pruttelen, terwijl je het mengsel roert. Haal de pan van het vuur en roer de cheddar, Parmezaan en mosterd door de saus. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Schenk de saus over de pasta.
  7. Pureer de pompoen en meng door het pasta-kaas mengsel. Doe in de ovenschaal.
  8. Maak de kruimels door het brood en de boter te mengen. Strooi over de pastaschotel. Maak af met de salie.
  9. Zet voor 20-25 minuten in de oven tot het brood goudbruin is.

Nog een andere Mac and Cheese variant? Deze is ook hartstikke lekker.

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders