Zijn de kids gek op McDonald’s? Laat ze thuis hun eigen Big Mac loempia’s maken. Ontzettend lekker, leuk om te doen en goed om samen te verbinden, want we mogen weer plezier hebben in de keuken.
Big Mac loempia’s
Wat heb je nodig:
(voor 12 stuks)
Voor de loempia’s
- 500 gram gehakt
- 1 el worcestersaus
- 2 el ketchup
- 2,5 el milde mosterd
- 6 plakken cheddar
- 12 loempiavellen
- 1 ei
- 6 el augurk in blokjes
- Sesamzaad
Voor de Big Mac saus
- 1 kleine ui gesnipperd
- 2 el augurk in blokjes
- 1 el mayonaise
- 1 el ketchup
- 1 el milde mosterd
- 1 el vocht uit de pot augurken
- 1 tl poedersuiker
- Zet een koekenpan op het vuur en bak het gehakt zonder vet toe te voegen rul. Laat even afkoelen en voeg daarna de worcestersaus, ketchup, mayonaise en milde mosterd toe. Gebruik echt de milde variant (of nog beter, een Amerikaanse mosterd) voor het ultieme Big Mac gevoel. Breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm de oven op 200 graden, kluts het ei, snijd de cheddar door de helft en laat de augurken uitdruipen.
- Leg de loempiavellen klaar. Zorg dat jouw vel de vorm van een driehoek heeft. Bij de Turkse supermarkt kun je vellen krijgen in die vorm.
- Leg het vel met de punt van je af en plaats op het brede deel in het midden een plak cheddar. Schep hier twee lepels gehakt op en bestrooi met wat augurken. Smeer de punten in met ei en vouw de twee buitenste punten over de vulling. Rol hierna de loempia naar de verre punt, zodat je een rolletje hebt. Leg op een bakplaat die je bekleed hebt met bakpapier. Herhaal alle stappen tot de vellen en het gehakt op zijn.
- Bestrijk de loempia’s met ei en bestrooi met sesamzaad. Zet voor 15 minuten in de oven.
- Maak ondertussen de saus door alle ingrediënten door elkaar te roeren.
- De loempia’s zijn klaar als ze een mooie bruine kleur hebben.
Vergeet mij niet te taggen op social media, ik ben zo benieuwd naar jullie creaties!
PS: En als je de smaak te pakken hebt en toch voor een ‘echte’ burger wil gaan, probeer dan deze variant eens.
Liefs,
#TEAMCHARLIE