Maak je eigen Big Mac loempia's - Charlie's Kitchen

Charlie’s Kitchen bestaat gewoon 10 jaar!

Om dit bijzondere jubileum te vieren, bundel ik mijn meest bekeken en geliefde recepten van de afgelopen 10 jaar in mijn derde boek. Dit unieke exemplaar is alléén tijdens de jubileumperiode verkrijgbaar, dus grijp je kans!

Maak je eigen Big Mac loempia’s

Zijn de kids gek op McDonald’s? Laat ze thuis hun eigen Big Mac loempia’s maken. Ontzettend lekker, leuk om te doen en goed om samen te verbinden, want we mogen weer plezier hebben in de keuken.

Big Mac loempia’s, Big Mac, loempia, McDonald's

Big Mac loempia’s

Wat heb je nodig:
(voor 12 stuks)

Voor de loempia’s

  • 500 gram gehakt
  • 1 el worcestersaus
  • 2 el ketchup
  • 2,5 el milde mosterd
  • 6 plakken cheddar
  • 12 loempiavellen
  • 1 ei
  • 6 el augurk in blokjes
  • Sesamzaad

Voor de Big Mac saus

  • 1 kleine ui gesnipperd
  • 2 el augurk in blokjes
  • 1 el mayonaise
  • 1 el ketchup
  • 1 el milde mosterd
  • 1 el vocht uit de pot augurken
  • 1 tl poedersuiker
  1. Zet een koekenpan op het vuur en bak het gehakt zonder vet toe te voegen rul. Laat even afkoelen en voeg daarna de worcestersaus, ketchup, mayonaise en milde mosterd toe. Gebruik echt de milde variant (of nog beter, een Amerikaanse mosterd) voor het ultieme Big Mac gevoel. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Verwarm de oven op 200 graden, kluts het ei, snijd de cheddar door de helft en laat de augurken uitdruipen.
  3. Leg de loempiavellen klaar. Zorg dat jouw vel de vorm van een driehoek heeft. Bij de Turkse supermarkt kun je vellen krijgen in die vorm.
  4. Leg het vel met de punt van je af en plaats op het brede deel in het midden een plak cheddar. Schep hier twee lepels gehakt op en bestrooi met wat augurken. Smeer de punten in met ei en vouw de twee buitenste punten over de vulling. Rol hierna de loempia naar de verre punt, zodat je een rolletje hebt. Leg op een bakplaat die je bekleed hebt met bakpapier. Herhaal alle stappen tot de vellen en het gehakt op zijn.
  5. Bestrijk de loempia’s met ei en bestrooi met sesamzaad. Zet voor 15 minuten in de oven.
  6. Maak ondertussen de saus door alle ingrediënten door elkaar te roeren.
  7. De loempia’s zijn klaar als ze een mooie bruine kleur hebben.
Vergeet mij niet te taggen op social media, ik ben zo benieuwd naar jullie creaties!

PS: En als je de smaak te pakken hebt en toch voor een ‘echte’ burger wil gaan, probeer dan deze variant eens.

Liefs,
#TEAMCHARLIE

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders