Zijn jullie ook zo dol op een broodje burger? Wie zegt dat dit zo ongezond is? Vandaag gaan we een heerlijke burger maken en als je slim bent maak je er meerdere en vries je een deel in. Ik houd van vooruit werken, dat scheelt volgende week weer een hoop tijd!

Je kunt je eigen variaties bedenken. Verschillende broodjes, gehakt of misschien wel een vegaburger. Maar probeer ook eens mijn favoriet, de zoete aardappelburger. (Het recept vind je hier).

 

broodje burger

Wat heb je nodig:
(voor 4 burgers)

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 ei (voor de burger)
  • 1 handje paneermeel
  • zout en peper
  • 4 bollen naar keuze
  • 1 zak veldsla
  • 2 eieren

Voor de tomatensalsa:

  • 1 rode ui
  • 1/2 tl tabasco
  • 3 trostomaten
  • 1 el ketchup
  1. Kook de eieren en snijd in plakjes.
  2. Snijd de ui en knoflook voor de burgers fijn.
  3. Kneed in een kom de gehakt, knoflook, het ei, paprikapoeder, peper, zout en paneermeel.
  4. Maak van dit mengsel 4 burgers en druk ze goed plat.
  5. Bak de burgers op een gemiddeld vuur 4-5 minuten per kant.
  6. Ondertussen ga je je bezighouden met de tomatensalsa. Snijd de tomaten en rode ui heel fijn, meng dit met de tabasco en ketchup.
  7. Snijd de broodjes doormidden, beleg met de veldsla en plakjes gekookt ei.
  8. Gaan de burgers nog goed? Zijn ze klaar?
  9. Beleg het broodje met de burger en tenslotte de salsa.

Natuurlijk kun je het broodje burger serveren met een heerlijke salade of warme groente on the side.

Liefs,
Charlie’s Kitchen