Loslaten tijdens je vrije dagen kun je leren - Charlie's Kitchen

Loslaten tijdens je vrije dagen kun je leren

Loslaten moet je leren

Iedereen heeft een periode van rust nodig om bij te komen van de dingen van alledag. Maar overkomt het jou ook regelmatig dat je wel vrij bent maar dat je je niet vrij voelt? Vandaag nemen we je mee in een lesje loslaten tijdens je vrije dagen!

Stap uit je hoofd

Waarom is het zo moeilijk om ons werk los te laten? Omdat we, voordat we stoppen met werken, altijd nog van alles willen afmaken of extra willen doen. Deze combinatie is helemaal niet prettig, want je bent toe aan je vrije dagen, maar je maakt jezelf extra druk.

Lees goed!!! JIJ MAAKT JEZELF EXTRA DRUK.

En die extra drukte uit zich in vermoeidheid tijdens je vrije dagen en een laag energieniveau. En dat zorgt er dan weer voor dat jij minder snel kan loslaten!

Wat hierbij kan helpen is plannen en afbouwen. Rond dingen af. Dit geldt zowel zakelijk (werk naar je vrije dag(en) toe), maar ook privé (thuis). Maak het huis alvast netjes en bewaar dit niet voor je vrije dagen. Zorg voor animatie voor de kinderen zodat je hier niet op de vrije dag zelf nog over na moet denken. 

Laat het idee van ‘moeten’ los

Sta je dan in de sportschool met de gewichten te zwaaien, omdat je moet sporten van jezelf op jouw vrije dag.

Dan ben je eindelijk vrij en ‘moet’ je van jezelf ontspannen. Letterlijk op de bank gaan liggen met de gedachte ‘ik moet niks doen’ gaat alles behalve ontspanning geven.

Daar zit je dan in de piekermodus, je cortisol gaat stijgen en je mag de onrust verwelkomen in jouw lichaam.

Plan daarom wat activiteiten in die jou helpen ontspannen. Ga bijvoorbeeld wandelen. Schakel langzaam terug van de drukte naar de rust zonder jezelf gedwongen rust te geven!

Loslaten moet je leren

Deze gedachten gaan je niet helpen om je hoofd vrij te maken tijdens jouw vrije dagen:

  1. Het! Moet! NU! Leuk! Zijn!
  2. Oké, als ik dan 30 minuten wandel ga ik daarna boodschappen doen en ben ik 16:00 SHARP bij mijn ouders. Opschieten anders red ik het niet. 
  3. Misschien toch nog even mijn werk bellen hoe het gaat en of ik iets kan doen. 
  4. Morgen moet ik meer uit mijn dag halen.
  5. Ze zullen mij wel een nietsnut of lui vinden. 

Neem verantwoordelijkheid voor de ontspanning die jij nodig hebt. Je hoofd verdient ook een mini-vakantie en rust. Niks moet, alles mag. Relax. Ontspan. Gun het jezelf! 

Liefs,
Charlotte

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Mexicaanse bietenwrap
Avondeten

Mexicaanse bietenwraps vega of niet!

Corndog Bake
Avondeten

Corn Dog Bake

shoarmaschotel, ovenschotelbijbel, Janneke Philippi
Avondeten

Shoarmaschotel uit de oven

1 reactie op “Loslaten tijdens je vrije dagen kun je leren”

  1. Avatar
    Jeanine van LEeuwen

    Dit is echt zo herkenbaar!! Je bijna schuldig voelen als je gaat ontspannen omdat er altijd nog wel wat gedaan ‘moet’ worden! Heel verhelderend zo’n blog!! Thanks

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders