Hoe fijn is het dat je ondanks je problemen met lactose toch kan genieten van chocolademousse? Ja het bestaat. Deze super simpele lactosevrije chocolademousse met pepernoten is echt een feestje!
Waarom lactosevrij?
Melissa van https://lislovescooking.nl/ is sinds een aantal maanden aangesloten bij mijn team #TEAMCHARLIE. Ik weet als geen ander als voedingscoach dat veel mensen kampen met darmklachten. Veel van deze klachten komen voort uit teveel gluten of lactose. Daar zit vaak ook een allergie achter of ze hebben bijvoorbeeld de ziekte van Crohn. Juist voor deze mensen wil ik het ook mogelijk maken om te genieten. Daarom heb ik hulp ingeschakeld van Melissa die een heldin is in het creëren van recepten zonder lactose en gluten!
Lactosevrije chocolademousse
Wat heb je nodig:
(voor 6 personen)
- 400 ml lactosevrije slagroom
- 100 gram lactosevrije pure chocolade
- 2 zakjes vanillesuiker
- 3 mandarijnen
- 3 handen gluten- en lactosevrije pepernoten
Dit recept kan natuurlijk ook met gewone chocolade en slagroom gemaakt worden!
- Begin met het au bain-marie smelten van de chocolade. Ik geef hier een voorbeeld hoe je dat kunt doen.
- Zorg ervoor dat de slagroom goed koud is en klop deze stijf.
- Schep de gesmolten chocolade door de opgeklopte slagroom. Stop direct wanneer alle chocolade is opgenomen om de mousse luchtig te houden.
- Verdeel de mousse over zes glaasjes en zet voor twee uurtjes in de koelkast.
- Haal een uur voor serveren de mousse uit de koelkast, zodat die weer lekker zacht en romig wordt en versier met mandarijnpartjes en stukjes pepernoot. Wil je hem wat stijver, dan serveer je hem direct.
Liefs,
Melissa en Charlie