Knolselderij is een vergeten groente. Vaak laten we hem liggen omdat hij “onbekend” is. Maar met deze knolselderijsoep met mosterd leer je deze super groente kennen! Super simpel om te maken en ook nog eens hartstikke gezond!
Knolle bollennnn!!!
Wees eens eerlijk; hoe vaak eet jij knolselderij? Ik moet ook eerlijk bekennen dat ik me altijd afvroeg wat ik met dit rare ding moest doen!
Ondanks het lelijke uiterlijk van de knolselderij is hij super gezond. De knolselderij is rijk aan vitamine C, wat een echte immuunsysteembooster is en het houdt je energie op peil gedurende dag! Ook is hij rijk aan vezels die bijdragen aan een gezonde darmwand en bevat deze groenten relatief veel eiwitten. Daarom wordt hij vaak als vleesvervanger ingezet in combinatie met peulvruchten.
Knolselderijsoep met mosterd
Wat heb je nodig:
(4 personen)
- 1 knolselderij in dobbelsteentjes
- 1 ui gesnipperd
- 2 tenen knoflook geperst
- 2 groentebouillonblokjes
- 4 el geraspte oude kaas (wij gebruikten Beemsterkaas)
- 2-3 el Zaanse mosterd
- 2 el bieslook (gehakt)
- Verhit een scheutje olie in een pan en bak de blokjes knolselderij, de gesnipperde ui en geperste knoflook voor ongeveer 5 minuten.
- Voeg daarna 1 liter water, de bouillonblokjes en de mosterd toe.
- Laat 25-30 minuten op laag vuur pruttelen tot de knolselderij gaar is.
- Zet de staafmixer in de soep en mix hem glad.
- Schenk de soep in vier kommen en garneer met een lepel kaas en de bieslook.
Lekker met een getoast broodje!