Deze week een bijzonder lekker recept uit het boek van Ellen Hoog: ‘Balans is het recept.’ Een filotaart met kalkoen en paprika. Heerlijk voor bij de lunch of als avondeten!

Knapperige filotaart met kalkoen en paprika

Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)

 • 4 el olijfolie
 • 3 lente-uitjes in ringen gesneden
 • 1 teen knoflook fijngehakt
 • 150 gram kalkoenfilet in reepjes
 • 100 gram rode paprika
 • 5 plakjes filodeeg uit de vriezer
 • 2 losgeklopte eieren
 • 75 ml magere melk of plantaardige melk
 • Tijmblaadjes
 • 60 gram gerapste kaas (cheddar)
 • Zout en peper naar smaak
 1. Verwarm de oven voor tot 180 °C.
 2. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olie. Fruit de lente-ui en knoflook 5 minuten tot ze zacht zijn.
 3. Voeg de kalkoenreepjes toe en bak ze in 6 minuten bruin. Voeg halverwege de tijmblaadjes en de paprika toe
 4. Bestrijk met een kwastje de springvorm licht met olijfolie en bekleed met een laag filodeeg, het mag wat over de rand hangen. Bestrijk het deeg met wat olijfolie en leg er een nieuwe laag filodeeg op. Herhaal dit tot het deeg op is.
 5. Klop de eieren met de melk los in een grote kom. Meng de kaas er doorheen en breng op smaak met eventueel wat zout en peper. Meng de paprika en het kalkoenmengsel erdoor en giet het mengsel in de vorm.
 6. Bak de filodeegtaart in ongeveer 25 minuten gaar en krokant. Haal de taart uit de oven en snijd met behulp van een scherp mesje langs de zijkant, zodat het deeg loskomt van de vorm. Serveer warm of koud.

filotaart met kalkoen en paprika uit het boek van Ellen Hoog

Heeft Ellen Hoog alweer een boek geschreven?

Hi! Ik ben Kim en speur in de stapels kookboeken die wekelijks uitkomen naar de leukste recepten. Deze keer ging ik voor Charlie op zoek naar de leukste kip- en kalkoengerechten in sportieve boeken! In het vierde deel ‘Balans is het Recept.’

Boek: Balans is het Recept

Auteur: Ellen Hoog

Alweer een nieuw boek? Nee, zo snel gaat dat nu ook weer niet. Balans is het Recept is een verzameling van de recepten uit haar eerdere boeken. Deze keer zonder oefeningen en dus alleen maar  lekkere recepten. Als je een van de eerdere boeken hebt, zou ik het andere deel aanschaffen en niet dit boek. Mocht je niet zitten te wachten op trainingsoefeningen, maar gezonder willen eten, dan is dit een handig verzamelwerk.

Wat kan ik in Balans is het Recept vinden?

Lekkere recepten! Zowel vegetarisch als met vlees en voor ieder tijdstip van de dag. De recepten passen prima in het gedachtegoed van Charlie, want er staan een paar ultieme Foodporn recepten in die dus even niet zo gezond zijn. Je kunt rustig een week plannen met het boek en super gevarieerd eten. Voor het recept heb ik een paar kleine aanpassingen gedaan. In het originele recept gebruikt Ellen bimi. Ik ben voor paprika gegaan, maar je kunt eigenlijk alle leftovers aan groente gebruiken.

Liefs,
Charlie & Kim