kiptevree uit de oven met bospaddenstoelensaus - Charlie's Kitchen

Charlie’s Kitchen bestaat gewoon 10 jaar!

Om dit bijzondere jubileum te vieren, bundel ik mijn meest bekeken en geliefde recepten van de afgelopen 10 jaar in mijn derde boek. Dit unieke exemplaar is alléén tijdens de jubileumperiode verkrijgbaar, dus grijp je kans!

kiptevree uit de oven met bospaddenstoelensaus

Deze schotel uit de oven met bospaddenstoelensaus, sperziebonen en aardappelpuree is  – naast ontzettend lekker – ook helemaal vega! De Kiptevree Filet van de Vegetarische Slager is 100% plantaardig (vegan) en mals als kipfilet, dus vleesliefhebber én kip blijven tevree 😉

KIPTEVREE?

Weet je wat zo fijn is van deze Kiptevree, hij is net zo veelzijdig als het dierlijke stukje kip. Makkelijk te kruiden, braden, stoven en serveren in een ovenschotel!
En ik heb tof nieuws. De Vegetarische Slager heeft mij gevraagd een recept te maken en jou blij te maken. Jij kunt nu gratis de Kiptevree proberen. Meer info via de link in mijn bio @charlie_s_kitchen 
 

Kiptevree uit de oven met bospaddenstoelensaus

Wat heb je nodig:
(voor 6 personen)
 
  • 4 stukken De Vegetarische Slager Kiptevree 
  • 750 gram geschilde aardappelen 
  • 100 ml haver- of amandelmelk
  • Olijfolie
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1/2 tl Italiaanse kruiden
  • 250 ml vegan room
  • 100 gram paddenstoelen, gesneden
  • 1/2 tl verse tijm
  • 1 el mosterd
  • 1/2 tablet paddenstoelenbouillon 
  • 800 gram sperziebonen
  • 5 gram peterselie, fijngehakt
  • Peper en zout

Optioneel: vervang de helft van de aardappelen door pastinaak. 

  1. Snijd de aardappelen in gelijke stukken en kook ze 20 minuten in gezouten water.
  2. Giet af maar houd wat kookvocht apart. Laat de aardappelen stomen in de pan, voeg haver- of amandelmelk, zout en peper toe en pureer tot een gladde massa. Voeg eventueel wat kookwater toe om de puree smeuïger te maken.
  3. Fruit de knoflook en Italiaanse kruiden 5 minuten in een koekenpan. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze goudbruin. Verwarm de oven vast voor op 180 graden.
  4. Bak ondertussen de vegan kipfilets in een koekenpan met wat olijfolie in 4 minuten aan elke kant goudbruin. Leg de vegan filets in de saus in de ovenschaal.
  5. Bak de vegan kip ovenschotel 20 minuten in de oven op 180 graden.
  6. Maak de sperziebonen schoon en kook ze 8 minuten.
  7. Serveer de ovenschotel met aardappelpuree en bonen, gegarneerd met de gehakte peterselieblaadjes.
     

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders