Deze schotel uit de oven met bospaddenstoelensaus, sperziebonen en aardappelpuree is – naast ontzettend lekker – ook helemaal vega! De Kiptevree Filet van de Vegetarische Slager is 100% plantaardig (vegan) en mals als kipfilet, dus vleesliefhebber én kip blijven tevree 😉
KIPTEVREE?
Weet je wat zo fijn is van deze Kiptevree, hij is net zo veelzijdig als het dierlijke stukje kip. Makkelijk te kruiden, braden, stoven en serveren in een ovenschotel!
En ik heb tof nieuws. De Vegetarische Slager heeft mij gevraagd een recept te maken en jou blij te maken. Jij kunt nu gratis de Kiptevree proberen. Meer info via de link in mijn bio @charlie_s_kitchen
Kiptevree uit de oven met bospaddenstoelensaus
Wat heb je nodig:
(voor 6 personen)
- 4 stukken De Vegetarische Slager Kiptevree
- 750 gram geschilde aardappelen
- 100 ml haver- of amandelmelk
- Olijfolie
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 1/2 tl Italiaanse kruiden
- 250 ml vegan room
- 100 gram paddenstoelen, gesneden
- 1/2 tl verse tijm
- 1 el mosterd
- 1/2 tablet paddenstoelenbouillon
- 800 gram sperziebonen
- 5 gram peterselie, fijngehakt
- Peper en zout
Optioneel: vervang de helft van de aardappelen door pastinaak.
- Snijd de aardappelen in gelijke stukken en kook ze 20 minuten in gezouten water.
- Giet af maar houd wat kookvocht apart. Laat de aardappelen stomen in de pan, voeg haver- of amandelmelk, zout en peper toe en pureer tot een gladde massa. Voeg eventueel wat kookwater toe om de puree smeuïger te maken.
- Fruit de knoflook en Italiaanse kruiden 5 minuten in een koekenpan. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze goudbruin. Verwarm de oven vast voor op 180 graden.
- Bak ondertussen de vegan kipfilets in een koekenpan met wat olijfolie in 4 minuten aan elke kant goudbruin. Leg de vegan filets in de saus in de ovenschaal.
- Bak de vegan kip ovenschotel 20 minuten in de oven op 180 graden.
- Maak de sperziebonen schoon en kook ze 8 minuten.
- Serveer de ovenschotel met aardappelpuree en bonen, gegarneerd met de gehakte peterselieblaadjes.