Een aantal weken terug kwam het kookboek “Leuke recepten” van mijn lieve collega’s Sandra en Eric Waterschoot uit. Tientallen leuke en vooral makkelijke recepten. Zoals jullie weten ben ik hier dol op. Vandaag deel ik haar kipshoarma bowl.
Easy peasy and we love it!
Sandra en Eric Waterschoot brachten vorige maand Leuke Recepten: Het Kookboek uit. En ja, dat is zo’n kookboek! Want waarom zou een pompoenrecept ophouden bij de standaard variant als je er ook nog twee totaal andere twists aan kunt geven?
De recepten zijn allemaal een drie eenheid van gerechten: een basisrecept en twee – soms bijzonder creatieve – variaties. Verdomd handig als de vegetarische vriendin van je broer komt eten en je carpaccio als voorgerecht wilt serveren. Voor de meeste standaard gerechten heeft Sandra een vegetarische variant uit de keuken getoverd. En de meeste gerechten staan in een handomdraai op tafel. Super handig en makkelijk. Nieuwsgierig? Bestel haar boek hier.
Ander pluspunt van dit boek: Sandra gebruikt ingrediënten die je allemaal makkelijk in de plaatselijke supermarkt kunt vinden. Kortom: een bron van inspiratie voor iedereen die denkt: wat moet ik vanavond weer op tafel zetten.
Kipshoarma bowl
Wat heb je nodig?
(voor 4 personen)
- 4 pitabroodjes
- 500 gram kipshoarma
- 1 grote courgette, in plakjes
- 1 komkommer, zaadlijst verwijderd en in maantjes gesneden
- 250 gram cherrytomaten, gehalveerd
- 1 winterpeen, julienne gesneden
- 200 gram ijsbergsla, in reepjes
- Knoflooksaus
Optioneel: pittige saus naar keuze
- Bak de broodjes af volgens de verpakking, bestrijk de courgetteplakjes met olie en bak in een grillpan en bestrooi met zout en peper.
- Bak de shoarma gaar in een koekenpan.
- Verdeel de sla, komkommer, courgette, wortel, tomaatjes en shoarma mooi over vier bowls.
- Serveer met de sauzen en de pitabroodjes.
PS Nog een lekker (misschien iets minder gezond, dat wel) recept met kipshoarma? Probeer deze dan ook eens.